Υπάρχουν ή όχι εξωγήινοι ; Ξόδεψαν 2,3 τρισ. δολάρια στις ΗΠΑ για την απάντηση… Έρχεται η… αποκάλυψη

Κόσμος

Mιλώντας στο The Late Late Show, ο Μπαράκ Ομπάμα παραδέχθηκε ότι υπάρχουν θεάσεις ΑΤΙΑ (Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα) τις οποίες η αμερικανική κυβέρνηση δεν μπορεί να εξηγήσει. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ μάλιστα ανέφερε ότι όταν είχε εκλεγεί την πρώτη φορά, είχε ρωτήσει εάν κάποιος στη κυβέρνησή του μελετούσε κρυφά το θέμα αυτό. Η απάντηση, είπε, ήταν αρνητική. Ωστόσο, το ενδιαφέρον της σημερινής κυβέρνησης των ΗΠΑ για τα «μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα», όπως τα αποκαλεί, φαίνεται αρκετά σοβαρό.

Το νομοσχέδιο 2,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που ψήφισε το Κογκρέσο τον Δεκέμβριο του 2020, περιλάμβανε την προϋπόθεση ότι το Πεντάγωνο και ορισμένοι οργανισμοί πληροφοριών θα καταρτίσουν μια έκθεση η οποία θα περιέχει επιβεβαιωμένες παρατηρήσεις τέτοιων ιπτάμενων αντικειμένων.

Η έκθεση αυτή αναμένεται να παραδοθεί την 1η Ιουνίου και τουλάχιστον μέρος της θα δημοσιοποιηθεί και στο ευρύ κοινό. Σε άρθρο του στον ιστότοπο του NBC, ο Σεθ Σόστακ, αστρονόμος στο Ινστιτούτο SETI, εξετάζει τις πιθανές εξηγήσεις που μπορεί να αναφέρονται στην έκθεση.

Θα μπορούσε να είναι η «μεγάλη αποκάλυψη», τουλάχιστον για πολλούς Αμερικανούς που είναι πεπεισμένοι ότι εξωγήινοι επισκέπτονται τη Γη. Εδώ και τρία χρόνια έχουν ενθουσιαστεί από τα βίντεο που έχει δημοσιοποιήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ. Τα συγκεκριμένα είναι ανεπίσημα γνωστά ως “FLIR”, “GOFAST” και “GIMBAL”, και έχουν τραβηχτεί με υπέρυθρες κάμερες όπλων. Ορισμένοι θεωρούν αυτά τα παράξενα αντικείμενα ως την αρχή της «αποκάλυψης». Αυτό σημαίνει ότι οι πληροφορίες που θα δημοσιοποιηθούν θα αποδεικνύουν ότι ο εναέριος χώρος μας όντως παραβιάζεται από εξωγήινα ιπτάμενα αντικείμενα.

ConspiraSound] CARVER - Light Beam (Trailer) | UFO ''FLIR'', ''GOFAST'' & '' GIMBAL'' - YouTube

Σε αυτή την αποκάλυψη ελπίζουν οι λάτρεις των UFO οι οποίοι αισθάνονται ότι αυτό το θέμα έχει χλευασθεί άδικα. Μετά από επτά δεκαετίες ανεξήγητων περιστατικών, η ακαδημαϊκή κοινότητα ακόμη δεν φαίνεται να έχει πειστεί για την ύπαρξη εξωγήινων. Αυτό συμβαίνει επειδή τα περιστατικά είναι διφορούμενα ή βασίζονται σε μαρτυρίες ανθρώπων και δεν πληρούν τα αντικειμενικά πρότυπα που απαιτούνται από την επιστήμη. Η δημοσιοποίηση των ισχυρών αποδεικτικών στοιχείων από την κυβέρνηση θα έκανε τη διαφορά.

Βέβαια, το Πολεμικό Ναυτικό έχει επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα των βίντεο αυτών. Ωστόσο, μερικά από αυτά, βιντεοσκοπήθηκαν από μαχητικά F / A-18F με υπέρυθρες κάμερες. Πώς τα κατάφεραν οι εξωγήινοι ώστε να βιντεοσκοπηθούν μόνο με έναν συγκεκριμένο τύπο κάμερας που βρίσκεται σε έναν συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους;

Στα συγκεκριμένα βίντεο, οι πιλότοι του πολεμικού ναυτικού σχολιάζουν συχνά την ταχύτητα και τις γρήγορες κινήσεις των παράξενων αντικειμένων. Ωστόσο δεν γνωρίζουμε το μέγεθός τους. Μπορεί να είναι τόσο μικρά όσο ένα πορτμπαγκάζ ή μεγάλα όσο ένα ατμόπλοιο. Από τη στιγμή που δε γνωρίζουμε ούτε την απόσταση ούτε το μέγεθός τους, τα σχόλια για τις υψηλές ταχύτητες και τις ξαφνικές, σχεδόν αδύνατες αλλαγές στην κατεύθυνση, είναι απλά προσωπικές απόψεις και όχι επιστημονικές μετρήσεις.

Με βάση τα παραπάνω, λέει ο επιστήμονας, ίσως θα πρέπει να μετριάσουμε τις προσδοκίες μας για την επικείμενη έκθεση. Πάντως, μέχρι σήμερα, κανένα από τα αποδεικτικά στοιχεία δεν φαίνεται ιδιαίτερα συναρπαστικό.

Το Πεντάγωνο δίνει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα τρία βίντεο με συναντήσεις αεροσκαφών με «UFO»

«Προσωπικά», λέει ο αστρονόμος, «πιστεύω ότι οι προηγούμενες μελέτες για τα UFO είναι ένα είδος προλόγου και ότι το έγγραφο που θα φτάσει στα γραφεία των νομοθετών δεν θα είναι πολύ διαφορετικό από τα συμπεράσματα των μελετών που είχε πραγματοποιήσει ο αμερικανικός στρατός περισσότερο από μισό αιώνα πριν. Οι μελέτες Project Blue Book και Condon είχαν διαπιστώσει ότι, ενώ το 80 με 90 τοις εκατό των θεάσεων θα μπορούσε να εξηγηθεί ως ένα απλό φαινόμενο, τα υπόλοιπα παρέμεναν ανεξήγητα.

Ωστόσο, αυτό, όσο απογοητευτικό κι αν ακούγεται, θα τους ικανοποιήσει σχεδόν όλους. Εκείνοι που θεωρούν γελοίους τους ισχυρισμούς περί εξωγήινους, θα πουν ότι η έκθεση είναι ακόμη μια απόδειξη που καταρρίπτει τις θεωρίες. Οι πιστοί των UFO, θα «επιβεβαιωθούν» για άλλη μια φορά ότι όντως υπάρχουν ισχυρές αποδείξεις, απλά μας τις κρύβουν.