Ζωζώ Σαπουντζάκη. Και σήμερα γίνεται …… ετών. Πως διατηρείται… Ο εφοπλιστής που… έτρεμε όταν την φίλησε

Πρόσωπα

Η Ζωζώ (Ζωή) Σαπουντζάκη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σαν σήμερα, στις 27 Μαΐου του 1933. Δηλαδή σήμερα κλείνει τα… 88 χρόνια. Και όπως σημειώνει η Finos Film, “όταν ο άνθρωπος έχει τέτοια αγάπη για ζωή, μεγαλώνει μικραίνοντας!”.

Ακόμη και σήμερα, προς τα 89 της χρόνια, η Ζωζώ Σαπουντζάκη εντυπωσιάζει, με το κορμί της να θυμίζει εκείνο 40άρας. «Τρώω μετρημένα, ψαράκι, σαλάτα, φιλέτο. Κολυμπάω πολύ. Κατεβαίνω 139 σκαλοπάτια στο σπίτι μου στην Κινέττα» έχει παραδεχτεί αποκαλύπτοντας τα μυστικά της. «Δεν κάθομαι ποτέ. Ακόμα και όταν δεν εργάζομαι, θα βάλω τα αθλητικά μου και θα βγω στον δρόμο να περπατήσω. Κάνω υγιεινή ζωή» έχει δηλώσει.

Ξεκίνησε τη θεατρική της καριέρα από την ηλικία των 7 ετών με την ηθογραφία του Ελευθεριάδη Το Αγρίμι μαζί με τη μεγαλύτερη αδελφή της, Βάσω στο «Θέατρο του Λευκού Πύργου». Οι δυο τους υπήρξαν θεατρικό δίδυμο, αποκαλώντας τους εαυτούς τους «το κουκί και το ρεβίθι».

Στις αρχές τις δεκαετίας του ’50, κατέβηκε στην Αθήνα, όπου σημείωσε μεγάλες επιτυχίες παίζοντας σε επιθεωρήσεις. Στα μέσα της ίδιας δεκαετίας, άφησε το θέατρο και ξεκίνησε εμφανίσεις σε διάφορα νυχτερινά κέντρα, όπου σύχναζε όλη η «αφρόκρεμα» της εποχής εκείνης (Ωνάσης, Νιάρχος, κ.α). Οι εμφανίσεις της με πανάκριβες τουαλέτες, με φτερά και πούπουλα, έκαναν την νυχτερινή Αθήνα να παραμιλά για το μπρίο της και η επιτυχία της ήταν τόσο μεγάλη που από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως η «Βασίλισσα της νύχτας».

Η μητέρα της σε ρόλο μάνατζερ ζητούσε πάντα πολλά χρήματα για να υπογράψει συμβόλαιο για ταινία ή δίσκο. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που στην Ελλάδα δεν συμμετείχε σε πολλές ταινίες.

Ο Ωνάσης δήλωσε ότι έτρεμε όταν τη φίλησε και ο Νιάρχος είπε ότι δεν μπόρεσε να αντισταθεί στη γοητεία της. Η μαμά της όμως ήθελε να πάρει επιστήμονα.

Παντρεύτηκε δύο φορές χωρίς να κάνει παιδιά. Ο πρώτος της γάμος, έγινε σε ηλικία 18 ετών, με τον Γιώργο Χατζηπαρασκευά, έναν γιατρό από τη Θεσσαλονίκη με τον οποίο είχαν μεγάλη διαφορά ηλικίας και ο οποίος κράτησε μόλις τρεις μήνες. Με το δεύτερό της σύζυγο, τον δικηγόρο Ανδρέα Πολίτη παντρεύτηκε στις 2 Μαΐου του 1973 στον άγιο Δημήτριο τον Λουμπαδιάρη. Ο ίδιος νόσησε από καρκίνο και πέθανε σε διάστημα τριών μηνών από την ανακοίνωση της ασθένειας του. Έζησαν μαζί 23 χρόνια.