Παράξενα φαινόμενα και ανεξήγητες απόκοσμες σκιές φέρνει αυτό το εντυπωσιακό γεγονός…

Κόσμος

Πραγματοποιήθηκε η δακτυλιοειδής έκλειψη Ηλίου που έγινε ορατή από την Αμερική, καλύπτοντας η Σελήνη έως και το 90% του ηλιακού δίσκου, ανάλογα με τη θέση που θα βρίσκονται οι λάτρεις αυτού του φαινομένου.

Ωστόσο, κάθε φορά που συμβαίνει αυτό το γεγονός, παρατηρούνται κάποια παράξενα φαινόμενα που κάνουν ακόμα πιο εντυπωσιακό αυτό το κοσμικό φαινόμενο, όπως:

Πτώσης της θερμοκρασίας

Κατά την διάρκεια της έκλειψης Ηλίου, παρατηρείται απότομη πτώση της θερμοκρασίας, ανάλογα με την τοποθεσία, την εποχή του χρόνου και τον τύπο της έκλειψης. Στα περισσότερα σημεία η πτώση της θερμοκρασίας μπορεί να είναι ακόμα και της τάξεως των 5 βαθμών κελσίου, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Αλλαγές στην κατεύθυνση των ανέμων

Εκτός από την πτώση της θερμοκρασίας, στις περιοχές που επηρεάζονται από την έκλειψη Ηλίου παρατηρείται μία αλλαγή στην κατεύθυνση των ανέμων, ειδικά όταν η Σελήνη καλύψει μεγάλο μέρος του ηλιακού δίσκου. Το αποτέλεσμα είναι πρόσκαιρα οι άνεμοι να αλλάξουν κατεύθυνση, ειδικά όταν φτάσει στο μέγιστο το φαινόμενο.

Παρεμβολές στα ραδιοκύματα

Τόσο οι ολικές όσο και οι δακτυλιοειδείς εκλείψεις γίνονται η αιτία ώστε να παρατηρείται μία παρεμβολή σε συγκεκριμένες συχνότητες ραδιοκυμάτων, χωρίς μέχρι στιγμής να μπορούν οι επιστήμονες να δώσουν μία εξήγηση γιατί συμβαίνει αυτό. Η μόνη εξήγηση που έχουν δώσει μέχρι στιγμής είναι ότι ένας παράγοντας μπορεί να είναι ο τρόπος που αλληλεπιδρά ο Ήλιος με την ιονόσφαιρα της Γης.

Αποπροσανατολισμός των ζώων

Κατά την ολική έκλειψη Ηλίου, ο ουρανός σκοτεινιάζει ξαφνικά κατά την διάρκεια της ημέρας, με αποτέλεσμα τα ζώα να παθαίνουν σύγχυση και να αντιδρούν παράξενα και ειδικά τα πτηνά τα οποία επιστρέφουν πανικόβλητα στις φωλιές τους.

Παράξενες και απόκοσμες σκιές

Συνήθως, όταν γίνεται μία έκλειψη Ηλίου, οι περισσότεροι παρατηρητές στρέφουν τα μάτια τους προς τον ουρανό. Ωστόσο, αν κάποιοι επιλέξουν να διατηρήσουν το βλέμμα τους στο έδαφος, θα διαπιστώσουν ότι δημιουργούνται σκιές από δέντρα και άλλα αντικείμενα που μοιάζουν με μικρά μισοφέγγαρα, ενώ στις δακτυλιοειδείς εκλείψεις μπορεί να μοιάζουν σαν μικροί δακτύλιοι φωτός.

“Ιπτάμενες” σκιές

Λίγα δευτερόλεπτα πριν από την ολική έκλειψη Ηλίου, μπορεί να εμφανιστούν κυματιστές λωρίδες φωτός πάνω σε μονόχρωμες επιφάνειες στο έδαφος, παρά το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο να συμβεί. Ωστόσο, μέχρι και σήμερα οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν τι ακριβώς το προκαλεί κι ας υπάρχουν αρχεία που χρονολογούνται από τον 9ο αιώνα, σύμφωνα με την NASA. Πληροφορίες από forecastweather.