Προσοχή. Πότε η κατανάλωση σκόρδου φέρνει διάρροια, ζάλη, εφίδρωση και προβλήματα στο συκώτι

Διατροφή Υγεία

Το σκόρδο είναι γνωστό για τα οφέλη του στην υγεία της καρδιάς. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα επιστημονικής ομάδας του Άμστερνταμ, η κατανάλωση σκόρδου θα μπορούσε να είναι το κλειδί της μακροζωίας και συμβάλλει στην τόνωση της υγείας του εντέρου, καθώς εμπεριέχει υψηλές ποσότητες θρεπτικών ινών, τους λεγόμενους ολιγοσακχαρίτες.

Ωστόσο, όταν καταναλώνετε ωμό και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία, όπως:

– Να βλάψει το συκώτι

Το συκώτι είναι ένα ζωτικό όργανο του σώματος αφού εκτελεί διάφορες λειτουργίες όπως τον καθαρισμό του αίματος, τον μεταβολισμό του λίπους, τον μεταβολισμό των πρωτεϊνών και την απομάκρυνση της αμμωνίας από το σώμα. Σύμφωνα με αρκετές μελέτες, διαπιστώθηκε ότι το σκόρδο επειδή περιέχει αλισίνη μπορεί να προκαλέσει ηπατική τοξικότητα εάν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες

– Να προκαλέσει διάρροια

Η κατανάλωση σκόρδου με άδειο στομάχι μπορεί να προκαλέσει διάρροια. Το σκόρδο έχει ενώσεις που σχηματίζουν αέρια όπως το θείο, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόκληση διάρροιας.

– Να προκαλέσει γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύτηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ, η κατανάλωση ωμού σκόρδου με άδειο στομάχι μπορεί να οδηγήσει σε καούρα, ναυτία και έμετο. Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, το σκόρδο περιέχει ορισμένες ενώσεις που μπορούν να προκαλέσουν γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

– Να προκαλέσει δυσοσμία του στόματος

Το σκόρδο μπορεί να προκαλέσει δυσοσμία του στόματος, εάν καταναλωθεί σε υπερβολική ποσότητα. Ο κύριος λόγος για την κακή αναπνοή είναι η ένωση θείου που περιέχει.

– Να προκαλέσει ζάλη

Σύμφωνα με τους ειδικούς, διαπιστώθηκε ότι η υπερβολική κατανάλωση σκόρδου μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση και να οδηγήσει σε πολλά σχετικά συμπτώματα.

– Να προκαλέσει υπερβολική εφίδρωση

Σε διάφορες κλινικές μελέτες, η κατανάλωση σκόρδου για παρατεταμένο χρονικό διάστημα μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική εφίδρωση.