Η ταβέρνα… της Μελίνας και του Χατζηδάκη η παλαιότερη στην Ελλάδα… Χάρτης για όλο τον κόσμο. Εικόνες

Ο τόπος μας

Η NetCredit σχεδίασε έναν χάρτη με πληροφορίες, για σχεδόν κάθε χώρα του κόσμου, με τις παλαιότερες ταβέρνες-εστιατόρια. Και για την Ελλάδα αναφέρεται ότι στη γραφική περιοχή της Πλάκας, λίγα μόλις μέτρα από τα γνωστά σκαλιά της Μνησικλέους, στη συμβολή των οδών Ερεχθέως κι Ερωτοκρίτου, βρίσκεται η παλαιότερη ταβέρνα της χώρας, η “Παλιά Ταβέρνα του Ψαρά” που λειτούργησε, για πρώτη φορά, το 1898.

Στην ταβέρνα σύχναζαν προσωπικότητες απ’ όλο τον κόσμο, όπως ο Λόρενς Ολίβιε και η Βίβιαν Λι, η Μαργκότ Φοντέιν, ο Γκράχαμ Γκρινς, η Μελίνα Μερκούρη, ο Μάνος Χατζηδάκις κ.ά

Χάρτης: Το παλαιότερο εστιατόριο στην Ελλάδα που σύχναζε η Μελίνα - Το παλαιότερο διεθνώς

Έγινε διάσημη στις αρχές της δεκαετίας του ’50, όταν αναφέρθηκε σε αυτήν ο Rex Warner στο βιβλίο του Views of Attica and its surroundings. Ο Warner υπήρξε συγγραφέας, μεταφραστής, διευθυντής του Βρετανικού Ινστιτούτου στην Αθήνα από το 1945 έως το 1947 και φίλος του Γιώργου Σεφέρη. Στο συγκεκριμένο βιβλίο έκανε εκτενή αναφορά στον ιδιοκτήτη της ταβέρνας, Γιώργη Ψαρρά, και τη ρετσίνα του.
Η ταβέρνα του Ψαρρά σερβίρει κλασική ελληνική κουζίνα, μακαρονάδες με θαλασσινά, φρέσκο ψάρι και παραδοσιακά γλυκά.

Η Παλιά Ταβέρνα του Ψαρρά» το ελληνικό εστιατόριο στη λίστα με τα ...

Πολλά από τα εστιατόρια στον χάρτη σερβίρουν παραδοσιακές συνταγές που άντεξαν στο χρόνο. Το παλαιότερο στον κόσμο, που εξακολουθεί να σερβίρει σήμερα, είναι το «St. Peter Stifts Kulinarium» στην Αυστρία. Άνοιξε την κουζίνα του το 1803 και σήμερα ο επισκέπτης μπορεί να γευθεί εκεί βιενέζικο σνίτσελ και άλλα τοπικά κρέατα και τυριά.

Δείτε το χάρτη με τα παλαιότερα εστιατόρια του κόσμου

Σύνολο επισκέψεων 1,702 , Σήμερα 5