Έμεινε με ανοιχτό στόμα: «Πρώτη φορά βλέπω τόσο ωραίο κοτόπουλο»… Βίντεο

Ελληνικός κινηματογράφος

“Οι κληρονόμοι” είναι τίτλος ελληνικής, κωμικής, κινηματογραφικής ταινίας, του 1964, παραγωγής της Φίνος Φιλμ σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη και σενάριο Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη,

Η ταινία, που γυρίστηκε σε σινεμασκόπ, έμεινε αποτυπωμένη στη μνήμη και λόγω του αισθησιακού χορού της  Μάρθας Καραγγιάννη. Η ηθοποιός χορεύει σε μια σκηνή φορώντας πούπουλα κολλημένα στο σώμα της, για να κρυφτούν τα επίμαχα σημεία. Ένα φόρεμα σύλληψης του Δαλιανίδη.

Η σκηνή του χορευτικού γυρίστηκε, «μια και έξω» με την αγωνία όλων μήπως ξεκολλήσει κάποιο από τα φτερά και χαρακτηριστεί η ταινία «αυστηρώς ακατάλληλη». Ο Κώστας Βουτσάς βλέποντας τη συμπρωταγωνίστριά του με αυτήν την περιβολή, αναφώνησε: «Πρώτη φορά βλέπω τόσο ωραίο κοτόπουλο».

Θεωρήθηκε ως ένα από τα πιο εντυπωσιακά κοστούμια που φόρεσε η Μάρθα Καραγιάννη ποτέ στον ελληνικό κινηματογράφο.

Επίσης, αυτή ήταν η τελευταία ταινία του Κώστα Χατζηχρήστου σε συνεργασία με τη Φίνος Φιλμ.  Ο Γιάννης Δαλιανίδης, εκτός του ότι έκανε τη σκηνοθεσία, έπαιξε και τον ρόλο ενός κομπάρσου. Υποδύθηκε τον άντρα που προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα στον καβγά ανάμεσα σε οδηγούς.

Η ταινία προβλήθηκε στις αίθουσες Πειραιά-Αθήνας και προαστίων το 1964. Έκοψε 249.751 εισιτήρια, ενώ από τις 92 ταινίες της χρονιάς κατέλαβε τη 12η θέση, της σχετικής λίστας.  Κυκλοφόρησε και με τη μορφή ντιβιντί στις 28 Νοεμβρίου 2006.

Δείτε τη σκηνή

 675 total views,  5 views today