Τα λιμανάκια… του Διαβόλου είναι στην Ελλάδα. Και τα ξέρουν καλά οι Τούρκοι… Εκπληκτικό βίντεο

Ο τόπος μας

Λίγα χιλιόμετρα, έξω από την πόλη των Χανίων, βρίσκεται ένας τόπος όπου η αγριάδα της φύσης με τα κοφτερά βράχια που ξεχύνονται μέσα στην θάλασσα δημιουργούν τρεις εντυπωσιακούς όρμους λιμανάκια με γαλαζοπράσινα, βαθυγάλανα και τιρκουάζ νερά. Ο λόγος για τα Σεϊτάν λιμάνια που βρίσκονται στην ανατολική πλευρά του Ακρωτηρίου στα Χανιά της Κρήτης. Και είναι από τις πιο φωτογραφημένες περιοχές στο Instagram.

Η ονομασία είναι τουρκικής προέλευσης, από την περίοδο της Τουρκοκρατίας στο νησί και σημαίνει διαβολικός (Διαβολικά/Καταραμένα Λιμάνια). Ο χαρακτηρισμός αυτός οφείλεται στην επικινδυνότητα των κυματισμών στην περιοχή. Η τοποθεσία αναφέρεται και ως Άγιος Ραφαήλ, από την εκκλησία που εντοπίζεται στο σημείο που αρχίζει το φαράγγι, καθώς και ως Άγιος Σπυρίδωνας από το παλιό εκκλησάκι που είναι χτισμένο εκεί μέσα στο βράχο.

Σεϊτάν Λιμάνια - Ακρωτήρι, Χανιά, Κρήτη

Η ονομασία μπορεί να τρομάζει, η εικόνα όμως σίγουρα εντυπωσιάζει και μόνο θετικές σκέψεις σου έρχονται στο μυαλό μόλις αντικρίζεις αυτόν τον επίγειο παράδεισο! Η μικρή παραλία στο λιμανάκι που μπορούν οι επισκέπτες να απολαύσουν το μπάνιο τους ονομάζεται παραλία Στεφάνου. Άμμος, χαλίκι και νερά με τιρκουάζ χρώμα ανάμεσα στα βράχια, η παραλία του Στεφάνου ξεχωρίζει δημιουργώντας τριχρωμία με τα γαλαζοπράσινα και βαθυγάλανα νερά από άλλων δυο όρμων.

Σεϊτάν Λιμάνια: Η παραλία Στεφάνου είναι η αγαπημένη του Instagram ...

Ένα ακόμη μαγευτικό μέρος της Ελλάδας που μόνο όμορφα συναισθήματα και αναμνήσεις μπορεί να μας χαρίσει αρκεί να το σεβαστούμε. Ας είμαστε προσεκτικοί στο μονοπάτι προς και από την παραλία, στα απόκρημνα βράχια και τέλος στα θαλάσσια ρεύματα που η επικινδυνότητα τους έδωσε το όνομα στην περιοχή.

Εκπληκτικό βίντεο από τον Σαράντο Νίκο

Σύνολο επισκέψεων 2,094 , Σήμερα 3