Έχει φτάσει πιο κοντά από κάθε άλλον Έλληνα για το μεγάλο ταξίδι στη Σελήνη…

Πρόσωπα

Ο 29χρονος Αύγουστος Πανταζίδης, είναι ο πρώτος Έλληνας υποψήφιος αστροναύτης, που συμμετέχει στην προσομοίωση αποστολής στη Σελήνη η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος. Μάλιστα, αυτή δεν είναι η πρώτη συμμετοχή του σε προσομοίωση αποστολής στη Σελήνη, καθώς έχει λάβει μέρος σε άλλες τρεις ως αστροναύτης τόσο με τη “γεωλογική” όσο και τη γεωπονική ιδιότητά του.

Οι προπονήσεις είναι ατελείωτες και απαιτητικές για να φτάσει κάποιος να ταξιδεύει στο διάστημα, καθώς θα πρέπει πρώτα να έχει μάθει τέλεια να καταδύεται σε μεγάλα βάθη. «Έχω επιλέξει ένα πρόγραμμα το οποίο θα ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια και αποκτάς πολλές δεξιότητες. Ψυχολογική και σωματική άσκηση, ασκήσεις ηρεμίας και δεξιότητες πιλότου συνθέτουν το προφίλ του αστροναύτη”, αναφέρει ο Αύγουστος Πανταζίδης, μιλώντας στον Σκάι.

Αύγουστος Πανταζίδης: Ο Έλληνας εκπαιδευόμενος αστροναύτης σε αποστολή προσομοίωσης στη Σελήνη

Όπως αναφέρει στις αποστολές στο διάστημα, χάνεις πολύ μυική μάζα, καθώς είναι σαν να είσαι ξαπλωμένος στο κρεβάτι για τόσο καιρό και γι’ αυτό απαιτούνται και ασκήσεις ενδυνάμωσης. Ένα από τα επόμενα βήματα του κ. Πανταζίδη είναι να ξεκινήσει εκπαίδευση σε ακραίες συνθήκες που θα τον βοηθήσουν να αποκτήσει το εισιτήριο για να ταξιδέψει στο διάστημα.

Η μεγάλη επιβράβευση για τις προσπάθειες του ήρθε πριν από λίγους μήνες όταν επελέγη ανάμεσα σε 18.000 άτομα από την αμερικανική εταιρία Advancing Exploration (AdvancingX) στο πρώτο πλήρωμα εκπαιδευόμενων ιδιωτών αστροναυτών. Όσοι καταφέρουν να επιλεγούν ολοκληρώνοντας το τετραετές πλάνο δοκιμασιών, θα πετάξουν σε υπό-τροχιακή πτήση το 2023.

Σημειώνεται ότι από το Σάββατο (24/10) το όνομα του Αύγουστου συμπεριλαμβάνεται στην ελληνική λίστα Forbes “Οι 30 πιο επιτυχημένοι κάτω των 30” γεγονός το οποίο θεωρεί “ηθική επιβράβευση” των μέχρι τώρα προσπαθειών του.

Σύνολο επισκέψεων 429 , Σήμερα 1