Εδώ ο χρόνος έχει σταματήσει… Ένα τεράστιο μοναστήρι που αποκαλείται η “Βαβέλ” της Πελοποννήσου. Βίντεο

Ο τόπος μας

Σε αυτή την περιοχή φαίνεται πως ο χρόνος έχει σταματήσει… Ο λόγος για το μοναστήρι του»Aσκητή», που βρίσκεται λίγο έξω από τους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας. Το ετοίμαζαν για μοναστήρι, όμως δεν λειτούργησε ποτέ. Πρόκειται για ένα ερειπωμένο κτίσμα εντυπωσιακών διαστάσεων, ασύμμετρο με πολλές πύλες και μικρά κελιά.

Κάποιοι το έχουν χαρακτηρίσει ως την Βαβέλ της Πελοποννήσου, άλλοι πάλι ως το ελληνικό “Εξπρές του μεσονυκτίου” σε κάθε περίπτωση το Μοναστήρι του “Ασκητή” θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως τηλεοπτικό σκηνικό με μεγάλη επιτυχία. Η μοναδική ελληνική ταινία που έχει χρησιμοποιήσει το μοναστήρι του “Ασκητή” για τον συγκεκριμένο σκοπό ήταν “Οι Ιππείς της Πύλου” του Νίκου Καλογερόπουλου με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τον Τάκη Σπυριδάκη, εκεί όμως δεν φαίνεται το πραγματικό μέγεθος και η πολυπλοκότητά του κτηρίου.

Στη συνείδηση του κόσμου έμεινε ως «Ασκηταριό» ή ως «Μοναστήρι του Ασκητή», που από μακριά έχει την όψη ενός οικοδομήματος που προκαλεί δέος και θαυμασμό. Αν όμως κάποιος πλησιάσει κοντά, συναντά ένα δαιδαλώδες κτήριο, σε κατάσταση ερειπιώδη…

Δείτε το βίντεο της ομάδας up stories