Απίστευτο… Κυκλοφοριακό χάος παγωμένων πλανητών… έξω από εμάς. Βίντεο

Κόσμος

Σύμφωνα με το Αρχείο της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA), περισσότεροι από 5.000 εξωπλανήτες κυκλοφορούν έξω από το ηλιακό μας σύστημα.  Αυτό αναμένεται να επιταχυνθεί περαιτέρω τα επόμενα χρόνια, καθώς θα αρχίσει η λειτουργία νέων μεγάλων επίγειων και διαστημικών τηλεσκοπίων.

Όπως σημειώνουν οι επιστήμονες, οι 5.000 πλανήτες που έχουν βρεθεί έως τώρα περιλαμβάνουν μικρούς βραχώδεις κόσμους όπως η Γη, αέριους γίγαντες μεγαλύτερους από τον Δία και “καυτούς Δίες” σε τρομερά κοντινές τροχιές γύρω από τα άστρα τους. Υπάρχουν, επίσης, “υπέρ-Γαίες”, που είναι πιθανώς βραχώδεις κόσμοι μεγαλύτεροι από τον δικό μας, μικρότερες εκδοχές του δικού μας Ποσειδώνα και πλανήτες σε τροχιά γύρω από δύο άστρα ταυτόχρονα, αλλά και πλανήτες που επίμονα γυρνάνε γύρω από καταρρεύσαντα απομεινάρια νεκρών άστρων.

Η NASA επισημαίνει ότι εάν σκεφθεί κανείς ότι απέχουμε 30.000 έτη φωτός από το κέντρο του γαλαξία μας, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολλοί περισσότεροι πλανήτες στον γαλαξία μας που δεν έχουν βρεθεί ακόμη, γύρω στα 100 έως 200 δισεκατομμύρια, “ένας αδιανόητος αριθμός”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύνολο επισκέψεων 5,309 , Σήμερα 9