Συγκλονιστικό βίντεο… Δείτε από ψηλά το μέγεθος της καταστροφής στη Βηρυτό…

Κόσμος

Τον γύρο του κόσμου κάνει ένα συγκλονιστικό βίντεο που δημοσιεύει ο Guardian και δείχνει, από ψηλά, το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε η χθεσινή έκρηξη στη Βηρυτό. Εκτιμάται ότι έως 300.000 άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς στέγη στη Βηρυτό μετά τις εκρήξεις που συγκλόνισαν το λιμάνι, δήλωσε ο κυβερνήτης της πρωτεύουσας Μαρουάν Αμπούντ, υπολογίζοντας πως το κόστος των ζημιών θα ξεπεράσει τα τρία δισεκατομμύρια δολάρια.

«Έκανα μια περιοδεία στη Βηρυτό, οι ζημιές μπορεί να ανέρχονται από τρία έως πέντε δισεκατομμύρια δολάρια», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο κυβερνήτης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αναμένει την εκτίμηση των ειδικών και των μηχανικών. «Σχεδόν το 50% της Βηρυτού έχει καταστραφεί ή έχει υποστεί ζημιές» εκτίμησε, με 250.000 έως 300.000 ανθρώπους να έχουν μείνει άστεγοι.

Ο Λίβανος διαθέτει πλέον αποθέματα σιτηρών για «λίγο λιγότερο» από έναν μήνα, μετά την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού που κατέστρεψε τα κεντρικά σιλό, δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Οικονομίας Ραούλ Νέχμε. «Αναζητούμε αποθηκευτικούς χώρους», είπε προσθέτοντας ότι ο Λίβανος χρειάζεται αποθέματα για τουλάχιστον τρεις μήνες για να υπάρξουν οι προϋποθέσεις διατροφικής ασφάλειας.

 

Έκρηξη στη Βηρυτό: Παρόμοια με τη Χιροσίμα - Δεκάδες οι νεκροί ...

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μεταξύ των νεκρών υπάρχει και μία γυναίκα από την ελληνική κοινότητα. Την είδηση επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας του Λιβάνου, Παναγιώτης Ανδριώτης. Επίσης, σε νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί τραυματισμένοι δύο Έλληνες. Οι πληροφορίες έχουν φτάσει και στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, όμως η κατάσταση που επικρατεί αυτή την ώρα στο Λίβανο καθιστά δύσκολη την επιβεβαίωση ή τη διάψευσή τους.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, πάνω από 4.000 είναι τραυματισμένοι ενώ υπάρχουν και πολλοί αγνοούμενοι.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο