Το γραφικό νησάκι που γοητεύει τις τουριστικές αγορές…

Ο τόπος μας

Η καλοκαιρινή περίοδος πλησιάζει και πρέπει να αρχίσετε να ψάχνετε για τις διακοπές σας, γιατί οι ξένοι τουρίστες έχουν ήδη δραστηριοποιηθεί…

Η Ελαφόνησος, του νομού Λακωνίας, είναι πόλος έλξης τουριστών με κορύφωση το μήνα Αύγουστο. Το νησί συνεχίζει να γοητεύει τις τουριστικές αγορές, με τα δημοσιεύματα να καλύπτουν όλο το φάσμα της δυνητικής ζήτησης τόσο σε επίπεδο χωρών όσο και σε ειδικές κατηγορίες επισκεπτών.

Σειρά είχε αυτή τη φορά η Ιταλία, όπου το γραφικό νησί της Πελοποννήσου κατατάχθηκε στους καλύτερους καλοκαιρινούς προορισμούς για το 2022, σύμφωνα με τη γυναικεία ιταλική ιστοσελίδα Inran!

Όπως αναφέρει σε άρθρο της η ιστοσελίδα, “υπάρχει και η Ελλάδα, φυσικά. Κάθε χρόνο είναι ένας από τους πιο περιζήτητους και εκτιμημένους προορισμούς. Φέτος η τάση αυτή καθοδηγείται από την Ελαφόνησο, ένα απίστευτο ελληνικό νησί στα νότια της Πελοποννήσου. Ένας αληθινός παράδεισος στη γη”. Επισημαίνει πως “η άμμος είναι πολύ λευκή και τα νερά τυρκουάζ, είναι επίσης ένα τέλειο μέρος για να αποσυνδεθεί κανείς για μερικές εβδομάδες”.

Το σημερινό της όνομα η Ελαφόνησος το οφείλει στο πλούσιο κυνήγι που υπήρχε στην περιοχή από την αρχαιότητα, καθώς, όπως αναφέρεται και από τον Παυσανία, πολλά ήταν τα ιερά της Αρτέμιδας στην περιοχή και πιο συγκεκριμένα από την ύπαρξη πλήθους μικρόσωμων ελαφιών κόκκινου χρώματος.