Παιδιά και γονείς… ξαλάφρωσαν. Από τι απαλλάχθηκαν επειδή είναι κλειστά τα σχολεία, λόγω covid…

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ - ΣΧΕΣΕΙΣ

Το κλείσιμο των σχολείων, το «πάγωμα» των αθλητικών δραστηριοτήτων και οι μειωμένες επαφές των παιδιών, λόγω κορωνοϊού, εξαφάνισαν τις ψείρες, που αποτελούν «πονοκέφαλο» για παιδιά και γονείς καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς -και όχι μόνο.

Όπως λένε οι ειδικοί, η διασπορά της ψείρας φέτος ήταν στα χαμηλότερα ποσοστά της και τα παιδικά κεφάλια ξαλάφρωσαν! «Οι ψείρες είναι κοινωνικές, όπως και το ανθρώπινο είδος, και θέλουν την επαφή. Ωστόσο, η πτώση στα περιστατικά που αντιμετωπίσαμε φέτος έφτασε σε ποσοστό μέχρι και 50%», εξήγησαν οι ειδικοί.

Όπου δεν υπάρχει συνωστισμός, δεν υπάρχει ψείρα καθώς μεταφέρονται περπατώντας από κεφάλι σε κεφάλι. Όπου, λοιπόν, τα παιδιά δεν έρχονται κοντά το ένα με το άλλο δεν μεταφέρονται και οι ψείρες.

Ακόμη και το διάστημα που τα παιδιά επέστρεψαν στις σχολικές τάξεις, το μοναχικό θρανίο, ο περιορισμός των επαφών ακόμη και στο διάλειμμα και οι ελάχιστες βόλτες σε πάρκα και παιδικές χαρές, είχαν ως αποτέλεσμα να είναι λιγότερα τα κρούσματα με ψείρες και τα ραντεβού για άμεση επέμβαση και αποψείρωση ήταν μετρημένα στην επιχείρηση, της οποίας οι εργαζόμενοι βρίσκονται αναστολή την περίοδο αυτή, ενώ υπό φυσιολογικές συνθήκες η δουλειά θα είχε «χτυπήσει» κόκκινο τη δεδομένη περίοδο.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι για να καθαρίσει ο ξενιστής από την ψείρα καλούμαστε να καθαρίσουμε σε διάρκεια 1-1,5 ώρας τρίχα τρίχα! Δεν υπάρχει άλλος τρόπος… “Δεν μπορεί κάποιος να πει ότι δεν θα ξανακολλήσει ψείρες το παιδί, γιατί έχουμε να κάνουμε με ζωντανούς οργανισμούς που χτυπούν και τους ενήλικες με τη διάφορα πως φέτος οι γιαγιάδες και μαμάδες που μέχρι πέρυσι έσπευδαν στους ειδικούς για να απαλλαγούν από το ενοχλητικούς επισκέπτες, φέτος δεν είχαν από πού να κολλήσουν οπότε τη… γλίτωσαν και αυτές”, επισημαίνουν.