Πόλη του Φωτός και του… κοριού. Τα έντομα έχουν κατακλύσει τη γαλλική πρωτεύουσα

Κόσμος

Το Παρίσι δέχεται επίθεση από κοριούς! Οι αξιωματούχοι της πόλης εργάζονται πυρετωδώς για την αντιμετώπιση του προβλήματος μετά από πολυάριθμες θεάσεις των εντόμων που έχουν κατακλύσει τη γαλλική πρωτεύουσα που σε λίγους μήνες θα υποδεχθεί του Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Ήδη ζητείται από την πρωθυπουργό Ελίζαμπεθ Μπορν να διοργανώσει διάσκεψη για την καταπολέμηση των εντόμων. Πάντως, τα βίντεο στα social media φαίνεται να δείχνουν τα έντομα, τα οποία τρέφονται με αίμα ανθρώπων και ζώων, να βρίσκονται παντού: από τα τρένα υψηλής ταχύτητας, μέχρι τα λεωφορεία, τις κινηματογραφικές αίθουσες αλλά και το διεθνές αεροδρόμιο Charles de Gaulle.

Η γαλλική υπηρεσία υγείας ANSES ανέφερε ότι η αύξηση των προσβολών από κοριούς τα τελευταία χρόνια οφείλεται ιδιαίτερα στην αύξηση των ταξιδιών και στην αυξανόμενη αντοχή των κοριών στα εντομοκτόνα.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, οι κοριοί εμφανίζονται συνήθως κοντά στο σημείο όπου κοιμούνται οι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων ξενοδοχείων, τρένων, λεωφορείων και κρουαζιερόπλοιων,  «Οι κοριοί έχουν βρεθεί σε ξενοδοχεία και θέρετρα πέντε αστέρων και η παρουσία τους δεν καθορίζεται από την καθαριότητα των συνθηκών διαβίωσης όπου βρίσκονται», ανέφερε η υπηρεσία.