Οι επιστήμονες “βλέπουν” ένα εφιαλτικό μέλλον… Ακόμη και στην Ανταρκτική έχει… καύσωνα

Κόσμος

Οι προβλέψεις των επιστημόνων ότι το μέλλον στον πλανήτη μας θα είναι δύσκολο, επιβεβαιώνονται συνεχώς… Είναι γεγονός ότι ακόμη και στην Ανταρκτική οι υψηλές θερμοκρασίες σπάνε κάθε ρεκόρ…

Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός επιβεβαίωσε σήμερα ότι στις 6 Φεβρουαρίου του 2020 καταρρίφθηκε το ρεκόρ ζέστης στην ήπειρο της Ανταρκτικής με θερμοκρασία στους 18,3 βαθμών Κελσίου.

Το ρεκόρ, που επικυρώθηκε τώρα, καταγράφηκε στον αργεντίνικο επιστημονικό σταθμό Esperanza και υπερβαίνει εκείνο που είχε καταγραφεί στην ίδια περιοχή της ανταρκτικής χερσονήσου στις 24 Μαρτίου του 2015, όταν το θερμόμετρο είχε δείξει 17,5 βαθμούς Κελσίου.

«Η επιβεβαίωση αυτών των μεγεθών ανώτατων θερμοκρασιών είναι σημαντική, διότι αυτό μας βοηθά να σχεδιάσουμε μια εικόνα του καιρού και του κλίματος, σε ένα από τα τελευταία τελικά σύνορα της Γης», εξήγησε ο Πέτερι Τάαλας, ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού.

«Η ανταρκτική χερσόνησος είναι μία από τις περιοχές του πλανήτη που θερμαίνεται ταχύτερα, σχεδόν 3 βαθμούς τα τελευταία 50 χρόνια», υπογράμμισε ο ίδιος, προσθέτοντας πως: «Αυτό το νέο ρεκόρ θερμοκρασίας είναι επομένως σύμφωνο με την κλιματική αλλαγή, που παρατηρούμε».

 11 Σύνολο επισκέψεων,  1 Σήμερα είδαν