Επιστήμονες προς άνδρες… Τρώγοντας μόνο 60 γραμμάρια… ανεβαίνει η αυτοπεποίθησή σας

Διατροφή

Σύμφωνα με παγκόσμια επιδημιολογικά δεδομένα το 2% των ανδρών κάτω των 40 ετών υποφέρει σήμερα από στυτική και σεξουαλική δυσλειτουργία, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά στους άνδρες 40-70 ετών είναι 52%. Παράγοντες κινδύνου θεωρούνται το κάπνισμα, η υπερκατανάλωση αλκοόλ, η έλλειψη σωματικής άσκησης, το άγχος και η ανθυγιεινή διατροφή.

Ωστόσο, διεθνής επιστημονική ομάδα υποστηρίζει ότι η τακτική κατανάλωση ξηρών καρπών μπορεί να συντελέσει στην βελτίωση των ερωτικών επιδόσεων των ανδρών και συγκεκριμένα σε καλύτερους οργασμούς.

Επιστημονική ομάδα από την Μονάδα Ανθρώπινης Διατροφής του Πανεπιστημίου Rovira i Virgili και του Ερευνητικού Ινστιτούτου Pere Virgili παρατήρησε ότι οι άνδρες που έτρωγαν 60 γραμμάρια ξηρών καρπών καθημερινά είχαν βελτιωμένη σεξουαλική λειτουργικότητα.

Μπορούν 60 γραμμάρια να μας προσφέρουν καλύτερο οργασμό; Μπορούν ...

Οι επιστήμονες πραγματοποίησαν διατροφική μελέτη σε υγιή άτομα αναπαραγωγικής ηλικίας ώστε να καθορίσουν αν η τακτική κατανάλωση ξηρών καρπών είχε κάποια επίδραση στην ερωτική τους ζωή. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μελέτη που αξιολογεί την επίδραση των ξηρών καρπών στην ποιότητα του σπέρματος.

Σε παλαιότερη μελέτη η ίδια επιστημονική ομάδα είχε περιγράψει πως συγκεκριμένοι ξηροί καρποί (καρύδια, φουντούκια και αμύγδαλα) βελτιώνουν την ποιότητα του σπέρματος, χωρίς ωστόσο να έχουν έκτοτε προκύψει μελέτες που να τεκμηριώνουν την θετική επίδρασή τους στην σεξουαλική λειτουργία των ανδρών.

Έτσι στην παρούσα μελέτη, συγκρότησαν δείγμα 83 ατόμων που έκαναν φυτικού τύπου διατροφή (πτωχή σε λαχανικά, φρούτα και πλούσια σε ζωικά λιπαρά) και τους χώρισαν σε δύο ομάδες: η μια ομάδα συνέχισε να τρέφεται όπως συνήθως για 14 εβδομάδες και η άλλη ενίσχυσε τη δίαιτά της με καθημερινή κατανάλωση 60 γραμμαρίων καρυδιών, φουντουκιών και αμυγδάλων. Από την επεξεργασία των απαντήσεων προέκυψε ότι η προσθήκη των συγκεκριμένων ξηρών καρπών σε μια ανθυγιεινή δυτικού τύπου διατροφή, μπορεί να βελτιώσει την ερωτική επιθυμία και την ποιότητα του οργασμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *