Από τις πρώτες πλαστικές επεμβάσεις στην Ελλάδα ήταν για μία… διάσημη μύτη

Ιστορίες ζωής...

Ο Μιχάλης Μενιδιάτης γεννήθηκε το 1932, με το επώνυμο Καλογράνης, το οποίο του άλλαξε ο Απόστολος Καλδάρας, προς τιμήν των κατοίκων του Μενιδίου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Ο λαϊκός τραγουδιστής και επιχειρηματίας διέπρεψε στις πρώτες μεταπολεμικές δεκαετίες.

Στη βιογραφία του, από τις εκδόσεις Μένανδρος, ο τραγουδιστής, που «έφυγε» χωρίς να προλάβει την έκδοση του βιβλίου, αποκάλυψε πως ήταν από τους πρώτους που έκαναν αισθητική επέμβαση στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε όταν τραγουδούσε σε ένα από τα μαγαζιά, ένας θαμώνας χειρουργός του πρότεινε να “σουλουπώσει”, το πρόσωπό του, να φαίνεται κάπως καλύτερα. Αργότερα, ο Χιώτης και η Λίντα τον προέτρεψαν να κάνει κι άλλες διορθώσεις στο πρόσωπό του. «Θυμάμαι που μου έλεγε ο Μανώλης: “Μιχάλη, βγάλε την καμπούρα από τη μύτη. Ο καλλιτέχνης βρίσκεται σε άμεση επαφή με το κοινό και πρέπει να ξεχωρίζει σε όλα του. Όχι μόνο στο τραγούδι, αλλά και στην εμφάνισή του”. Έτσι έγινα από τους πρώτους στην Ελλάδα που τόλμησαν την εποχή εκείνη να κάνουν κάποιες αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις”.