Αυτό το μαγευτικό θέαμα πουθενά αλλού… Δείτε το “χορό” των ροζ φλαμίνγκο στο βιότοπο της Σκάρφειας

Ο τόπος μας

Ο βιότοπος της Σκάρφειας κοντά στις εκβολές του Σπερχειού ποταμού στη Λαμία, φιλοξενεί δεκάδες εξωτικά ροζ φλαμίνγκο που είναι πανέμορφα και εντυπωσιακά. Αυτά τα κοινωνικά πουλιά είναι το σήμα κατατεθέν της περιοχής, όπου ζουν σε αποικίες των οποίων ο πληθυσμός μπορεί να ανέρχονται σε χιλιάδες.

Βλέπεις εικόνες και χρώματα που δεν υπάρχουν σε αυτή τη μορφή σε καμία περιοχή της Ελλάδας… Προκαλεί δέος ειδικά όταν βλέπεις τις εικόνες αυτές από ψηλά. Ο βιότοπος της Σκάρφειας αποτελεί ένα άκρως εντυπωσιακό μέρος με σπάνια ομορφιά που λίγοι γνωρίζουν. Η όλη περιοχή του υδροβιότοπου της Σκάρφειας είναι έλος που προέρχεται από παλαιό αιγιαλό με απόσυρση της θάλασσας. Και το κομμάτι της θάλασσας που παρατηρείται έντονο Παλιρροϊκό Φαινόμενο.

Αυτό που κάνει το μέρος να ξεχωρίζει ακόμη περισσότερο είναι το γεγονός ότι σε αυτό τον υδροβιότοπο φιλοξενούνται δεκάδες εξωτικά ροζ φλαμίνγκο. Ένα θέαμα που αν είστε τυχεροί και το απολαύσετε θα το θυμάστε σε όλη σας τη ζωή…

Αυτό το ξέρεις; Υπάρχουν φλαμίνγκο και στην Ελλάδα - Δες πού (βίντεο) |  Pronews

Τα φλαμίνγκο συνήθως στέκονται στο ένα πόδι, ενώ το άλλο είναι κρυμμένο κάτω από το σώμα τους. Ο λόγος για αυτή τη συμπεριφορά δεν είναι πλήρως κατανοητός. Πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι έτσι μπορούν να διατηρούν περισσότερη θερμότητα του σώματος. Τα φλαμίνγκο τρέφονται με γαρίδες άλμης και μπλε-πράσινα φύκια. Τα αισθητήρια όργανά τους είναι ειδικά προσαρμοσμένα για να διαχωρίζουν τη λάσπης από την τροφή.

Το φιλτράρισμα των ειδών διατροφής επικουρείται από ειδικά τριχίδια. Το ροζ ή κοκκινωπό χρώμα των φλαμίνγκο προέρχεται από τα καροτενοειδή στη διατροφή τους. Αυτά τα καροτενοειδή αναλύονται σε χρωστικές μέσω ηπατικών ενζύμων.

Δείτε το εκπληκτικό βίντεο της ομάδας του Haanity

Σύνολο επισκέψεων 2,577 , Σήμερα 11