Πάμε μία βόλτα στις περίφημες Κουκουβάουνες; Σίγουρα ξέρετε που βρίσκονται…

Η Ελλάδα παλιά...

Μέσα στους αιώνες και τα διάφορα ιστορικά γεγονότα, πολλές περιοχές της Αττικής και γενικότερα της Ελλάδας, έχουν αλλάξει όψη, ακόμη και όνομα. Μια από αυτές είναι οι περίφημες Κουκουβάουνες. Σίγουρα την έχετε ακούσει αρκετές φορές και μπορεί να την θυμάστε και από την περιβόητη ατάκα της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην παλιά ελληνική ταινία «Η Αλίκη στο Ναυτικό».

Ποια περιοχή της Αττικής είναι όμως σήμερα οι Κουκουβάουνες; Είναι η Μεταμόρφωση! Πως πήρε όμως το όνομα Κουκουβάουνες; Κατά μία εκδοχή, της δόθηκε αυτό το όνομα επειδή είχε πολλές κουκουβάγιες στην περιοχή. Κατά άλλη, λεγόταν έτσι επειδή ευδοκιμούσε εκεί ένα αμπέλι με τέτοιο όνομα. Πολλοί παλιοί λένε ότι η περιοχή ήταν φημισμένη και για το καλό της κλίμα. Εκεί πήγαιναν αρκετοί φιλάσθενοι γιατί τους ευνοούσαν οι κλιματολογικές συνθήκες.

 Οι Κουκουβάουνες κατά τον 15ο αιώνα ήταν ένα χωριό. Τότε εγκαταστάθηκαν εκεί μερικές οικογένειες Αρβανιτών και οργανώθηκαν γύρω από την πλατεία, το πηγάδι, αργότερα και την εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

Ανακοίνωση για 6 προσλήψεις από τον Δήμο Μεταμόρφωσης- Δείτε τις θέσεις -  dimosio.gr

 Η Μεταμόρφωση είναι σήμερα συνοικισμός στη δυτική περιφέρεια του βορείου τομέα της Αθήνας, στους πρόποδες της Πάρνηθας. Η παλαιότερη ονομασία Κουκουβάουνες άλλαξε στις 17 Ιανουαρίου του 1957 σε Μεταμόρφωση και στους παλιούς κατοίκους της περιοχής είναι ιδιαίτερα γνώριμη. Κατά την αρχαιότητα, στην θέση της σημερινής Μεταμόρφωσης βρισκόταν ο αρχαίος Δήμος Συπαληττού.