Η ελληνική παραλία που… κέρδισε Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών…

Ο τόπος μας

Άρωμα Ελλάδας είχαν τα βραβεία στο Φεστιβάλ Καννών. Ο Σουηδός σκηνοθέτης, Ρούμπεν Έστλουντ θριάμβευσε στο Φεστιβάλ των Καννών αποσπώντας τον Χρυσό Φοίνικα με την ταινία «Το τρίγωνο της λύπης» (Triangle of Sadness).

Η ταινία του γυρίστηκε, εν μέσω πανδημίας, στη Χιλιαδού, στην Εύβοια. Η Χιλιαδού είναι μια από τις γνωστότερες παραλίες της Εύβοιας, που βρέχεται από τη θάλασσα του Αιγαίου. Eίναι μια μεγάλη παραλία με άμμο και βότσαλα κάθε μεγέθους και βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Δίρφυς. Τα νερά της είναι καθαρά και αρκετά βαθιά.

Τα παλαιότερα χρόνια ήταν ορμητήριο πειρατών. Η ονομασία Χιλιαδού προέρχεται από το ομώνυμο εκκλησάκι (Παναγία της Χιλιαδούς) που βρίσκεται κοντά στην παραλία. Πρόκειται για βυζαντινό σταυρεπίστεγο ναό. Σύμφωνα με μια εκδοχή, η Παναγία της Χιλιαδούς ήταν η χιλιοστή εκκλησία που έκτισε η Αυτοκράτειρα Θεοδώρα. Κάποια γυρίσματα της ταινίας γυρίστηκαν και στο Κατάκολο Ηλείας.

Στο «Triangle of Sadness», συμπαραγωγοί είναι οι Γιώργος Καρναβάς και Κωνσταντίνος Κοντοβράκης της ελληνικής εταιρείας παραγωγής Heretic. Στην ταινία συμμετέχουν οι Σάρλμπι Ντιν, Γούντι Χάρελσον, Χάρις Ντίκινσον.