Οι τρεις “θαυματουργές” τροφές που θα ρίξουν τη χοληστερίνη και θα καθαρίσουν τις αρτηρίες σας

Διατροφή

Οι επιστήμονες το λένε με κάθε ευκαιρία: η κακή διατροφή, ο καθιστικός τρόπος ζωής και το άγχος μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία των αρτηριών.

Η απόφραξη των αρτηριών είναι αποτέλεσμα της συσσώρευσης μιας κηρώδους ουσίας που ονομάζεται πλάκα στα εσωτερικά τοιχώματα των στεφανιαίων αρτηριών, οι οποίες τροφοδοτούν με πλούσιο σε οξυγόνο αίμα την καρδιά. Η συσσώρευση πλάκας έχει σαν αποτέλεσμα να στενεύει η αρτηρία και επομένως να μην περνά μέσα από αυτή αρκετό αίμα. Και το αποτέλεσμα είναι να αυξάνει σημαντικά ο κίνδυνος εμφράγματος και εγκεφαλικού.

Υπάρχουν διατροφολόγοι που επισημαίνουν ότι ειδικά σε ότι αφορά στη διατροφή υπάρχουν τρεις τροφές που μπορεί να βοηθήσουν να μειώσετε την χοληστερόλη σας και το επίπεδο των τριγλυκεριδίων σας και είναι:

1. Το τζίντζερ

Πολλές μελέτες δείχνουν τη χρησιμότητα της πιπερόριζας για τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στις αρτηρίες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτές οι ρίζες περιέχουν υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών, που είναι πολύ αποτελεσματικά στη θεραπεία της υπεροξείδωσης των λιπιδίων που σχηματίζονται στις αρτηρίες.

Επίσης το τζίντζερ είναι πολύ καλό στην πρόληψη της βλάβης των κυττάρων που ενεργοποιεί τόσο τη χοληστερόλη όσο και τα τριγλυκερίδια. Σταματά τη συσσώρευση λιπιδίων στους τοίχους των αρτηριών, ενθαρρύνοντας τη σωστή ροή αίματος σε όλο το στεφανιαίο σύστημα και βοηθά να ξεβουλώσετε τις αρτηρίες.

2. Το σκόρδο

Το σκόρδο είναι ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα συμπληρώματα βοτάνων για τη μείωση τόσο των τριγλυκεριδίων όσο και της χοληστερόλης. Οι επιστήμονες επισημναίνουν ότι το σκόρδο παρέχει συσσωρευτικό αποτέλεσμα. Δηλαδή, ξεκινάει αποτελεσματικά τη μείωση της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων, αφού ληφθεί για τουλάχιστον 3 εβδομάδες. Η χαρακτηριστική ένωση που περιέχεται στο σκόρδο είναι η αλικίνη. Εκτός από τη διακριτική της μυρωδιά και γεύση, η αλικίνη σας επιτρέπει να μειώσετε τη χοληστερόλη στα τοιχώματα ώστε να ξεβουλώσετε τις αρτηρίες.

Επιπλέον, το σκόρδο έχει κάποια αναμφισβήτητα οφέλη για την καρδιαγγειακή υγεία. Είναι ένα φυσικό και πολύ αποτελεσματικό αντιβακτηριακό, που έχει επίσης διουρητικά, καθαριστικά και αντισηπτικά οφέλη.

3. Το λεμόνι

Η αύξηση της πρόσληψης βιταμίνης C είναι ένας σημαμντικός τρόπος πρόληψης και θεραπείας της κακής χοληστερόλης (LDL) καθώς και των τριγλυκεριδίων. Ο φυσικός χυμός λεμονιού σας δίνει κάτι περισσότερο από τη βιταμίνη C. Επιπλέον, το σημαντικό επίπεδο ινών που περιέχει είναι κατάλληλο για να «καθαρίσει» όλη την επιβλαβή συσσώρευση ουσιών από τις αρτηρίες μας.

Οι διαλυτές ίνες του λεμονιού απορροφούν νερό από το πεπτικό σας σύστημα, σχηματίζοντας έτσι μια παχιά μάζα. Η χολή που περιέχει χοληστερόλη μπορεί να “παγιδευτεί” σε αυτή τη μάζα, αφαιρώντας την έτσι από το σώμα σας. Επίσης, δεν θα ήταν δυνατό να μην αναφερθούν τα φλαβονοειδή που περιέχονται στις φλούδες λεμονιού. Η ικανότητά τους να μειώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης είναι επίσης σημαντική.

Σύνολο επισκέψεων 1,539 , Σήμερα 1