Αυτό το πιάτο, που μύριζε Ελλάδα, κέρδισε το Euro του μπάρμπεκιου…

Διατροφή

Η Ελλάδα κατέκτησε το Euro …μαγειρικής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αγώνων μπάρμπεκιου… Στη διοργάνωση συμμετείχαν δώδεκα χώρες, καθεμιά με τη δική της συνταγή και στοιχεία της τοπικής της κουζίνας και τελικά οι καλύτεροι ψήστες μπάρμπεκιου στην Ευρώπη αναδείχθηκαν οι Έλληνες.

Όπως εξηγεί η meat & fire chef, Μυρσίνη Λαμπράκη, η οποία εμπνεύστηκε το πιάτο, “μαγειρέψαμε ένα κοντοσούβλι καλαμάρι, το οποίο είχε προετοιμαστεί σε μία ενδιαφέρουσα μαρινάδα με φρέσκο τζίντζερ, χυμό και ξύσμα από λεμόνι, ελαιόλαδο και τσίλι και το συνοδεύσαμε με μία σάλτσα αγιολί, δηλαδή μια μαγιονέζα με σκόρδο που φτιάχνουν συνήθως στα Επτάνησα και τη Δυτική Ελλάδα». Από την πλευρά του το δεύτερο μέλος της ελληνικής αποστολής, Αλέξανδρος Πράντζος, συμπλήρωσε ότι «συνοδεύσαμε το κοντοσούβλι καλαμάρι με μία σαλάτα, όπου συνδυάσαμε καρπούζι, ντομάτα, δυόσμο, ελαιόλαδο και ψητό χαλούμι».

Το νικητήριο πιάτο κατάφερε να αφήσει στη δεύτερη και τρίτη θέση τις άλλες δύο φιναλίστ, Δανία και Ολλανδία. Η Δανία παρουσίασε ένα μπέργκερ με χοιρινές μπριζόλες, που είχαν προηγουμένως μαριναριστεί. Το μπέργκερ συμπλήρωναν ψητά λαχανικά, όπως καρότο και κρεμμύδια, καθώς επίσης παρμεζάνα, μαρούλι και μαγιονέζα. Η δε Ολλανδία παρουσίασε ένα πλατό με ψητό κοτόπουλο και γλυκοπατάτες, συνοδευμένες με παρμεζάνα και μαγιονέζα». Πληροφορίες, φωτογραφία ΑΜΠΕ

 6 Σύνολο επισκέψεων,  4 Σήμερα είδαν