Αυτό δεν ήταν γνωστό… Η νέα ανακάλυψη για τα οφέλη των αμυγδάλων στην υγεία σας

Διατροφή

Τα αμύγδαλα αποτελούν σημαντική πηγή βιταμίνης Ε, μαγνησίου, ασβεστίου, φυτικών ινών, πρωτεΐνης, καλίου, φωσφόρου, σιδήρου και μονοακόρεστων λιπαρών οξέων. Ξέραμε ότι μειώνουν τα επίπεδα της λεγόμενης “κακής” χοληστερίνης, προστατεύουν τον οργανισμό από διάφορες εκφυλιστικές ασθένειες και βοηθούν τόσο στη βελτίωση των επίπεδων της ινσουλίνης όσο και στη βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ του ατόμου.

Τώρα ήρθε νέα μελέτη επιστημόνων για να καταγράψει μία ακόμη σημαντική δράση των αμυγδάλων στην υγεία μας. Σύμφωνα με τη μελέτη όταν αφομοιώνουμε τα αμύγδαλα, αυξάνεται η παραγωγή ενός λιπαρού οξέος, γνωστό ως βουτυρικό οξύ, το οποίο παρέχει ενέργεια για τα κύτταρα στην επένδυση του παχέος εντέρου.

Σύμφωνα με τους ερευνητές Διατροφικών Επιστημών στο King’s College του Λονδίνου, πέρα ​​από την τροφοδοσία των κυττάρων στο κόλον, το βουτυρικό ρυθμίζει επίσης την απορρόφηση άλλων θρεπτικών συστατικών στο έντερο και βοηθά στην εξισορρόπηση του ανοσοποιητικού συστήματος. Τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι η κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί να ωφελήσει τον βακτηριακό μεταβολισμό με τρόπο που έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει την ανθρώπινη υγεία.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση αμυγδάλων σε οποιαδήποτε μορφή βελτίωσε την υγεία του εντέρου λόγω της αύξησης σε σημαντικά θρεπτικά συστατικά. Οι βελτιώσεις βρέθηκαν στα επίπεδα μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, φυτικών ινών και καλίου.

Οι επιστήμονες σημειώνουν ότι η περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες στα αμύγδαλα προσφέρει σημαντικά οφέλη στην υγεία. «Από τον έλεγχο της όρεξής σας και τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα μέχρι τη βοήθεια της πέψης σας. Οι φυτικές ίνες βοηθούν επίσης να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα λιγότερες λιγούρες για φαγητό. Πηγή American Journal of Clinical Nutrition.