Είναι ευεργετικά για το έντερο. Όμως, παίζει σημαντικό ρόλο πως τα καταναλώνετε. Τι λένε επιστήμονες

Διατροφή

Ένας σημαντικός παράγοντας για την υγεία του εντέρου φαίνεται ότι είναι το βουτυρικό οξύ, ένα λιπαρό οξύ που δημιουργείται όταν τα καλά βακτήρια στο έντερο διαλύουν τις φυτικές ίνες.

Επιστημονική μελέτη δείχνει ότι η κατανάλωση μιας χούφτας αμυγδάλων καθημερινά, ενισχύει την παραγωγή βουτυρικού οξέος. Η μελέτη παρακολούθησε τη διαφορά μεταξύ της κατανάλωσης ολόκληρων ή αλεσμένων αμυγδάλων όσον αφορά την παραγωγή βουτυρικού.

Τα άτομα που έτρωγαν ολόκληρα αμύγδαλα είχαν 1,5 περισσότερες κενώσεις κάθε εβδομάδα από εκείνους που έτρωγαν αλεσμένα αμύγδαλα.

Όταν καταναλώνουμε ολόκληρα αμύγδαλα, μεγάλο μέρος του λίπους ξεφεύγει από την πέψη και φτάνει στο παχύ έντερο. Συγκριτικά, το περισσότερο λίπος από τα αλεσμένα αμύγδαλα αφομοιώνεται στον ανώτερο (γαστρεντερικό) σωλήνα. Το αυξημένο λίπος στο παχύ έντερο όσων τρώνε ολόκληρα αμύγδαλα, διευκολύνει τις κενώσεις.

Διαδώστε το Εδώ ζεις