Σας βλέπουν…. Επιστήμονες: Ο τρόπος που τρώτε το γεύμα κρύβει την προσωπικότητά σας

Διατροφή

Μελετητές της προσωπικότητας του ανθρώπου, αλλά και ψυχολόγοι, επισημαίνουν ότι “δεν είναι το τι τρώτε, αλλά το πως τρώτε το γεύμα σας”…  Μετά από σειρά παρατηρήσεων και μελετών οι ειδικοί κατέληξαν σε μία λίστα με τους εννέα πιο δημοφιλείς τρόπους για την κατανάλωση τροφίμων και τον χαρακτήρα που κρύβεται πίσω από αυτούς τους τρόπους.

1.Τα άτομα που τρώνε αργά το φαγητό τους

Αν συνήθως όλοι στο τραπέζι έχουν τελειώσει το φαγητό τους, εκτός από εσάς, τότε, σύμφωνα με ψυχολόγους, σας αρέσει να έχετε τον έλεγχο. Επίσης, τα άτομα που τρώνε αργά διακατέχονται από αυτοπεποίθηση και έχουν πειθώ στο λόγο τους. Εάν είστε κάποιος που γευματίζει σε αργούς ρυθμούς, τότε απολαμβάνετε τις στιγμές στη ζωή σας. Η ειδικός στα θέμα της συμπεριφοράς πάνω στη διατροφή, Juliet A. Boghossian, επισημαίνει ότι κάποιος που τρώει σιγά-σιγά μπορεί να είναι πεισματάρης και άκαμπτος, όταν κάτι διαταράξει τη ρουτίνα του. «Δίνουν στον εαυτό τους προτεραιότητα στη ζωή τους» πρόσθεσε.

2. Τα άτομα που τρώνε γρήγορα το φαγητό τους

Τελειώνετε πάντα πρώτοι το φαγητό σας, ενώ οι υπόλοιποι δεν έχουν καν φτάσει στη μέση; Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία είστε αισιόδοξοι, σας αρέσει να θέτετε στόχους στη ζωή σας τους οποίους προσπαθείτε να εκπληρώσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είστε  ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες και δεν φοβάστε να ρισκάρετε και να δοκιμάσετε καινούρια πράγματα. Είστε όμως αρκετά ανυπόμονοι. Βιάζεστε να δείτε σε όλα το αποτέλεσμα που επιθυμείτε και αυτό συχνά αγχώνει, τόσο εσάς, όσο και τους γύρω σας.

3. Τα άτομα που οργανώνουν το φαγητό τους

Εάν είστε από τα άτομα που διαχωρίζουν τις τροφές στο πιάτο τους, τότε είστε πολύ οργανωτικοί και στην καθημερινότητά σας. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν πρόβλημα με την ευελιξία του προγράμματός τους και συχνά χρειάζεται να καταβάλλουν προσπάθεια για να χαλαρώσουν.

4. Τα άτομα που απομονώνουν την τροφή τους

Τα άτομα που τρώνε ένα είδος τροφής σε κάθε μπουκιά έχουν επίσης προβλήματα με την ευελιξία. Οι άνθρωποι αυτοί είναι μεθοδικοί και λεπτομερείς, ωστόσο μισούν τις αλλαγές και δυσκολεύονται να προσαρμοστούν σε αυτές.

5. Τα άτομα που αναμιγνύουν τις τροφές τους

Αν είστε κάποιος που επιθυμεί να κερδίσει λίγο απ’ όλα και αναμιγνύεται το φαγητό σας πριν φάτε την πρώτη σας μπουκιά, τότε είστε ανοιχτοί σε νέα πράγματα και θέλετε να πειραματιστείτε στη ζωή σας. Συχνά έχετε ισχυρές φιλικές σχέσεις και αναλαμβάνετε να κάνετε πολλά πράγματα παράλληλα, ενώ δυσκολεύεστε να τα ιεραρχήσετε. Επιπλέον, οι άνθρωποι αυτοί έχουν προβλήματα στην συγκέντρωση.

6. Τα άτομα που κάνουν δυνατούς ήχους όταν τρώνε

Οι άνθρωποι που μασάνε δυνατά το φαγητό τους ή ρουφάνε με θόρυβο τη σούπα τους είναι αναμφισβήτητα ελεύθερα πνεύματα που δεν λαμβάνουν υπόψιν τις γνώμες των άλλων ανθρώπων. Συνήθως, είναι απλοί στη ζωή τους.

Δίαιτα:Τί εννοούμε τρώω ελαφριά το βράδυ;Πόσο ελαφριά δηλαδή; - MAG24

7. Τα άτομα που προετοιμάζουν το φαγητό τους

Όσοι τεμαχίζουν το φαγητό τους πριν ξεκινήσουν να τρώνε, συνήθως διαθέτουν στρατηγική και προοδευτική σκέψη. Φιλοδοξούν κι απολαμβάνουν τον σχεδιασμό της μελλοντικής τους ζωής.

8. Οι «περιπετειώδεις»

Οι άνθρωποι που αναζητούν νέες εξωτικές γεύσεις και είναι πρόθυμοι να τις δοκιμάσουν, είναι κάποιοι που απολαμβάνουν το ρίσκο και τον κίνδυνο. Είναι ανοιχτόμυαλοι και γενναίοι, ενώ αντιμετωπίζονται ως ενδιαφέροντα άτομα από τον περίγυρό τους.

9. Οι «επιλεκτικοί»

Τα άτομα που παραγγέλνουν το φαγητό τους ή το επιθυμούν φτιαγμένο με έναν συγκεκριμένο τρόπο, είναι άτομα που ξέρουν ποιοι είναι και τι θέλουν. Είναι περίεργοι άνθρωποι που ποθούν την γνώση και δεν διστάζουν να κάνουν ερωτήσεις αν αυτό τους βοηθάει να παραμείνουν στη ζώνη άνεσής τους.