Πίνακές του πωλήθηκαν σε υψηλές τιμές, που δεν είχαν προηγούμενο σε έργα Ελλήνων ζωγράφων

Εμπνεύσεις... τέχνης

Το έργο “Η βοσκοπούλα”, λάδι σε μουσαμά, είναι του ζωγράφου Θεόδωρου Ράλλη.  Σήμερα θεωρείται ο πιο χαρακτηριστικός Έλληνας οριενταλιστής ζωγράφος. Ο Οριενταλισμός ή Ανατολισμός είναι η απομίμηση ή απεικόνιση πτυχών του ανατολικού κόσμου.

Περισσότεροι από είκοσι πίνακες του Θεοδώρου Ράλλη δημοπρατήθηκαν στους παγκοσμίου φήμης οίκους δημοπρασιών τέχνης Sotheby΄s και Bonhams του Λονδίνου σε υψηλές τιμές που δεν είχαν προηγούμενο σε έργα Ελλήνων ζωγράφων. Μέχρι τις αρχές της πρώτης δεκαετίας του 21ου αι. ούτε οι εγκυκλοπαίδειες αναφέρονταν γενικά στη βιογραφία του, αλλά ούτε και τα ειδικά λευκώματα στην ζωγραφική του.

Η υψηλότερη τιμή μέχρι σήμερα επιτεύχθηκε με την ελαιογραφία του Η αιχμάλωτη (υπάγεται στην ομάδα των έργων του οριενταλισμός) η οποία πωλήθηκε στο ποσό των 1.046.232 ευρώ υπερκεράζοντας τον Κωνσταντίνο Βολανάκη, Νικόλαο Γύζη και Κωνσταντίνο Παρθένη. Το έργο της φωτογραφίας είναι κληροδότημα Θεοδώρου Ράλλη και παρουσιάζεται στην έκθεση “Θεόδωρος Ράλλης. Η δική του Ελλάδα”, στη Λεβέντειο Πινακοθήκη Κύπρου.

Σύνολο επισκέψεων 1,982 , Σήμερα 7