Αδυναμία του οι γυναίκες… “Αναρωτιόμουν πάντα πώς τις προλάβαινε…”

Ιστορίες ζωής...

Ο Kώστας Χατζηχρήστος ήταν ένας από τους μεγαλύτερους κωμικούς ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου. Είχε όμως και μία μεγάλη αδυναμία… τις γυναίκες. Οι ερωτικές του περιπέτειες ήταν πάρα πολλές ανεξάρτητα αν ήταν παντρεμένος ή όχι…

Συνάδελφοί του τον χαρακτήριζαν ως “αθεράπευτα γυναικά” και “κατακτητή”. Είναι ενδεικτικό ότι η Σπεράντζα Βρανά στην αυτοβιογραφία της έλεγε: «Αναρωτιόμουν πάντα πώς τις προλάβαινε και προπαντός πώς κατάφερνε τόσες όμορφες γυναίκες που πέρασαν κατά καιρούς απ’ τη ζωή του, απ’ την καρδιά του κι απ’ το κρεβάτι του, να τον ερωτευτούν…”.

Αυτή όμως η ζωή του έγινε ανεξέλεγκτη και σε συνδυασμό με επαγγελματικές επιλογές, προκάλεσαν μεγάλη οικονομική ζημιά στον Χατζηχρήστο, με αποτέλεσμα να περάσει με άγχος, αγωνία και με στενότητα τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Ο πρώτος του γάμος έγινε στη Βόρεια Ελλάδα την περίοδο της κατοχής. Η κοπέλα που παντρεύτηκε ήταν η Νίτσα, ένα κορίτσι που καταγόταν από τη Νάουσα. Έμειναν μαζί αρκετά χρόνια, ώσπου ήρθαν στην Αθήνα. Τότε γνώρισε την Κούλα Νικολαίδου και ερωτεύτηκε την αδελφή της, Μαίρη Νικολαϊδου, με την οποία παντρεύτηκε και απέκτησε μια κόρη, την Τέτα.

Το 1952 συγκρότησε τον δικό του θίασο και συνεργάστηκε με την ηθοποιό Καίτη Ντιριντάουα, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της επιθεώρησης. Ένα βράδυ που έπαιζαν μαζί, της εξομολογήθηκε τον έρωτά του και της ζήτησε να πάνε για φαγητό. Η Ντιριντάουα δέχτηκε και από τότε έκαναν δεσμό.

Ο Χατζηχρήστος πήρε το δεύτερο διαζύγιο και το 1959 ο γάμος του με την πληθωρική ηθοποιό, έγινε πρώτο θέμα στις κοσμικές στήλες των εφημερίδων. Το ζευγάρι έμεινε μαζί δεκαέξι χρόνια και απέκτησαν μια κόρη, αλλά η Ντιριντάουα δεν μπορούσε να ανεχτεί τις απιστίες του και το 1975 του ζήτησε διαζύγιο. Ο Χατζηχρήστος παντρεύτηκε για τέταρτη φορά με την Ελένη Πανταζή, η οποία πέθανε ξαφνικά στα 42 της και έκανε και πέμπτο γάμο, ο οποίος κράτησε έως τον θάνατό του το 2001. Η Βούλα Αρβανιτάκη έμελλε να είναι η τελευταία σύζυγός του με την οποία πορεύτηκαν μαζί περίπου 15 χρόνια, ενώ ήταν παντρεμένοι τα τελευταία δέκα χρόνια της κοινής ζωής τους.