Σαρωτικό το πέρασμα της κακοκαιρίας. Εδώ, σε λίγες ώρες, έπεσε βροχή ενός έτους. Εικόνες

Περιβάλλον

Πολλά τα προβλήματα στον Βόλο και τις γύρω περιοχές λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, των καταιγίδων και των πλημμυρικών φαινομένων που έχει φέρει η κακοκαιρία Daniel.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel από την Μαγνησία έχει φέρει τη βροχή μισού περίπου έτους μέσα σε λίγες μόνες ώρες, όπου με πρωτοφανή τρόπο μαστιγώνει κυριολεκτικά την Μαγνησία.

Η επέλαση της κακοκαιρίας έχει προκαλέσει σειρά προβλημάτων που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν οι αρχές με τις διακοπές ηλεκτροδότησης, τα πλημμυρικά φαινόμενα, τους εγκλωβισμούς οδηγών και τις υπερχειλίσεις των ρεμάτων, να εξαναγκάζουν σε περιορισμό των μετακινήσεων, κάτι που εξάλλου είχε δοθεί και ως οδηγία από την γραμμή 112 του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Το νερό έχει καλύψει τον περιφερειακό δρόμο και έχει κληθεί η Πυροσβεστική για να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό των οδηγών. Κρίσιμες ώρες και για το Νοσοκομείο του Βόλου καθώς νερό έχει εισχωρήσει στο μηχανοστάσιο. Η Πυροσβεστική έχει δώσει το βάρος της στο νοσοκομείο ώστε να μην σημειωθεί βραχυκύκλωμα στο ηλεκτομηχανολογικό σύστημα.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ οι μετακινήσεις οχημάτων και πολιτών είναι αδύνατες. Το ύψος του νερού έχει φτάσει στα πεζοδρόμια.

Τα λεωφορεία σταμάτησαν να εκτελούν δρομολόγια καθώς δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μετακινήσεων, ενώ οι καταστηματάρχες στο κέντρο αδυνατούν να προσεγγίσουν τις επιχειρήσεις τους για να μετρήσουν τις ζημιές τους. Φωτογραφίες από Forecast Weather Greece και meteolive.gr