Μία σταχτοπούτα με υπέρογκο μισθό και συνολάκι της Dior, το 1964…

Ελληνικός κινηματογράφος

Η ταινία «Μοντέρνα Σταχτοπούτα» προβλήθηκε στις αίθουσες το 1964-65 και σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Είναι μια αισθηματική κομεντί βασισμένη στη σύγχρονη εκδοχή του παραμυθιού της Σταχτοπούτας.

Έκοψε σχεδόν 447.000 εισιτήρια. Εκτός από το δίδυμο Βουγιουκλάκη- Παπαμιχαήλ, συμπρωταγωνιστούσαν οι Σταύρος Ξενίδης, Δέσποινα Νικολαΐδου και άλλοι καταξιωμένοι καλλιτέχνες που επέλεξε ο σκηνοθέτης Αλέκος Σακελλάριος.

 Η μουσική ήταν του Σταύρου Ξαρχάκου και στην ταινία ακούστηκε για πρώτη φορά το τραγούδι «Υπομονή» με τη φωνή του Μπιθικώτση και της Βουγιουκλάκη.

Η αμοιβή της Αλίκης  Βουγιουκλάκη για αυτή τη ταινία, λέγεται πως άγγιξε τις 250.000 δραχμές…. Ένα υπέρογκο ποσό για τα δεδομένα εκείνης της εποχής, αν σκεφτεί κανείς ότι τότε ο μηνιαίος μισθός ενός υπαλλήλου δεν ξεπερνούσε τις 4.000 δραχμές.

Επίσης, το πρώτο σύνολο με το καπέλο που φοράει η Αλίκη Βουγιουκλάκη στην ταινία όταν πηγαίνει να ζητήσει δουλειά είναι από το  γνωστό οίκο του εξωτερικού, Dior. Όπως φυσικά κι όλα τα υπόλοιπα που φοράει στην ταινία. Εκείνο όμως το σύνολο κόστιζε κάτι παραπάνω από 15.000 δραχμές…