Για τη δυσκοιλιότητα αυτός ο σπόρος είναι μία καλή λύση… Ποιοι πρέπει να προσέχουν

Διατροφή

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους οι επιστήμονες, ένας στους πέντε ανθρώπους στις ανεπτυγμένες χώρες παρουσιάζει σε κάποια φάση της ζωής του, κάποιου βαθμού δυσκοιλιότητα.

Και για να αντιμετωπιστεί με φυσικό τρόπο αυτή η δυσάρεστη κατάσταση συμβουλεύουν να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες. Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι το σουσάμι και το σησαμέλαιο είναι ένας διατροφικός θησαυρός, γιατί οι διαιτητικές του ίνες που περιέχει είναι ευεργετικές για την λειτουργία του εντέρου.

Επιπλέον, οι διαλυτές φυτικές ίνες τροφοδοτούν τα υγιή βακτήρια στο μικροβίωμα του εντέρου, βοηθώντας όχι μόνο στη βελτίωση της υγείας του πεπτικού συστήματος, αλλά και ολόκληρου του σώματος.

Οι σπόροι σουσαμιού συνιστώνται συχνά για τη δυσκοιλιότητα. Πράγματι, μια κουταλιά από σησαμέλαιο το βράδυ πριν κοιμηθείτε βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου.

Προσοχή
Πολλοί άνθρωποι έχουν αλλεργίες στο σουσάμι, συμπεριλαμβανομένων των διάφορων προϊόντων του όπως το ταχίνι και το σησαμέλαιο.