Το ελληνικό νησί που επιλέγουν οι Γερμανοί για διακοπές το φθινόπωρο

Ο τόπος μας

Τις ομορφιές της Σάμου εξυμνεί το Tag24.de, ένα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά μέσα της Γερμανίας αναδεικνύοντας την κατάλληλότητα του νησιού για διακοπές το φθινόπωρο.

«Αποδράστε από τη βαρετή καθημερινότητα και επιλέξτε Ελλάδα με τις όμορφες παραλίες, τη γαλαζοπράσινη θάλασσα και τον άφθονο ήλιο! Εξερευνήστε τον νησιωτικό παράδεισο της Σάμου με τα αιωνόβια αρχαία μνημεία, τα γραφικά χωριά και τη μοναδική φύση», τονίζει με έμφαση στους εκατομμύρια αναγνώστες του ο δημοφιλής ιστότοπος.

 Μεταξύ άλλων προορισμών όπως η Ικαρία, η Θάσος, η Σαμοθράκη, η Λήμνος, η Λέσβος και η Χίος, στην κορυφή της λίστας τοποθετείται η Σάμος. «Στο νησί “κατοικούν” η μυστική θεά Ήρα, ο φιλόσοφος Επίκουρος και ο μεγάλος μαθηματικός Πυθαγόρας, προς τιμήν του οποίου ονομάστηκε η πανέμορφη πόλη Πυθαγόρειο. Στο νησί θα σας “υποδεχτούν” η εντυπωσιακή ηλιοφάνεια, τα κρυστάλλινα νερά και τα παραδοσιακά λευκά σπίτια με τα χαρακτηριστικά κόκκινα κεραμίδια που βρίσκονται σε έναν ονειρικό κόλπο, στο Βαθύ», αναφέρει το πλούσιο αφιέρωμα.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, η Σάμος διαθέτει τις “πρώτες ύλες” για να χαρίσει αξέχαστες εμπειρίες και εκτός της υψηλής σεζόν. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, διαπιστώθηκε έως τα τέλη Αυγούστου αύξηση των αεροπορικών αφίξεων 5,3% στο νησί του Πυθαγόρα συγκριτικά με το 2022, η τουριστική κίνηση εξελίχθηκε πολύ θετικά και τον Σεπτέμβριο, ενώ ικανοποιητική επισκεψιμότητα θα υπάρχει και μέσα στον Οκτώβριο.