Και το “Όσκαρ” τουρισμού κέρδισαν αυτά τα ελληνικά νησιά

Ο τόπος μας

Τα Νησιά του Σαρωνικού της Περιφέρειας Αττικής (τα κύρια κατοικημένα νησιά είναι η Σαλαμίνα, η Αίγινα, το Αγκίστρι, ο Πόρος, η Ύδρα, οι Σπέτσες, τα Μέθανα) αναδείχθηκαν ως Κορυφαίος Νησιωτικός προορισμός της Ελλάδας για το έτος 2023 στον καταξιωμένο διεθνή τουριστικό θεσμό World Travel Awards.

Όλα βρίσκονται εδώ: καταπράσινη φύση, μικρά μεγέθη, κοσμοπολίτικα στέκια και ρομαντικές γωνιές, ναυτικές πολιτείες, γραφικά ψαροχώρια και καθαρές παραλίες.

Στην τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στο Βατούμ της Γεωργίας, κέρδισαν την 1η θέση στην ψηφοφορία του διεθνούς κοινού, μεταξύ των άλλων συνυποψήφιων (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Ιόνια Νησιά, Σποράδες).

Πρόκειται για μια  σημαντική διάκριση, καθώς τα Βραβεία «World Travel Awards», χαρακτηρίζονται και ως τα «Όσκαρ» του τουρισμού, αποτελούν πολυετή και διεθνώς καταξιωμένο θεσμό και αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως το απόλυτο εχέγγυο ανταμοιβής και απονομής αριστείας σε όλους τους βασικούς τομείς των κλάδων του τουρισμού.

Η ανάδειξή τους ως κορυφαίου Ελληνικού νησιωτικού προορισμού για το 2023, από το κοινό που συμμετείχε σε σχετική ψηφοφορία, στηρίχθηκε:

  • Στην αυθεντικότητα του πολιτιστικού χαρακτήρα, και την ιστορικότητα των νησιών,

  • Στην ποικιλία πολιτιστικών εκδηλώσεων και φεστιβάλ,

  • Στο ελκυστικό φυσικό περιβάλλον, τις μαγευτικές ακτογραμμές και παραλίες, την ποικιλία δραστηριοτήτων στη φύση κι όχι μόνο, όπως: sailing-yachting, island-hopping, trekking, wellness, γαμήλιο και θρησκευτικό τουρισμό, οικογενειακές διακοπές, πληθώρα αθλητικών δραστηριοτήτων και events για ενήλικες και παιδιά,  κ.ά.

  • Στην γευστική τοπική γαστρονομία, βασισμένη σε παραδοσιακές συνταγές και τοπικά προϊόντα,

  • Στις ποιοτικές υπηρεσίες που παρέχουν στους επισκέπτες οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου σε ανταγωνιστικές τιμές,

  • Στην μοναδική ελληνική φιλοξενία,

  • Στην ευκολία πρόσβασης και την εγγύτητά τους με τα μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και του Πειραιά.