Μην χάσετε αυτή τη μοναδική θέα… Βίντεο από τα 2.500 μέτρα ύψους της κορυφής του Παρνασσού…

Ο τόπος μας

Αυτός ο τόπος σου προσφέρει πολλές και αξέχαστες συγκινήσεις… Μία από αυτές σίγουρα είναι  ο Παρνασσός, το βουνό που συνδυάζει τη φύση με την παράδοση, τη διασκέδαση, την χαλάρωση και την ηρεμία αλλά και την ευκαιρία να ξεφύγεις από την καθημερινότητα.

Κάποιες φορές, προσφέρει ακόμη μεγαλύτερες εκπλήξεις, ειδικά αν καταφέρεις να φτάσεις στην κορυφή του, δηλαδή στα 2.500 μέτρα. Άλλωστε δεν είναι εύκολο να απολαμβάνεις τη θέα προς τη θάλασσα από τον χιονισμένο Παρνασσό. Οι εικόνες δημιουργούν γαλήνη και ηρεμία και ταυτόχρονα μπορείς να απολαύσεις κάτι σπάνιο, τη θάλασσα και μια χιονισμένη κορυφή ενός βουνού.

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, το βουνό οφείλει το όνομά του στον ήρωα Παρνασσό, ο οποίος είχε κτίσει πάνω στο βουνό μια πόλη, η οποία καταστράφηκε από τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα. Οι δύο ψηλότερες κορυφές του είναι η Λιάκουρα στα 2.457 μ., η οποία είναι και η υψηλότερη, και ο Γεροντόβραχος στα 2.367 μ. που βλέπει προς τον Κορινθιακό κόλπο, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται η ράχη Αρνόβρυση, στην οποία βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο.

Σε όλη τη διάρκεια του έτους, οι δύο αυτές κορυφές είναι γυμνές από βλάστηση, καλύπτονται από χιόνι, ενώ οι πλαγιές του βουνού είναι δασώδεις, με πυκνή βλάστηση και με κύριο δέντρο το έλατο, αλλά και κέδρους (αρκεύθους), μαυροπεύκα, αγριοκορομηλιές. Επίσης υπάρχουν σπάνια ενδημικά φυτά που την άνοιξη μέχρι και τις αρχές του καλοκαιριού κατακλύζουν το βουνό σε μεγάλα υψόμετρα.

Δείτε το βίντεο από το κανάλι On Parnassos

Σύνολο επισκέψεων 1,333 , Σήμερα 1