Γιατί ο βυθός σε αυτό το ελληνικό νησί εντυπωσιάζει τους δύτες όλου του κόσμου…

Ο τόπος μας

Η Νίσυρος, επειδή είναι ένα ηφαιστειακό νησί, έχει ιδιαίτερο γεωλογικό και πολιτισμικό ενδιαφέρον, που εκπλήσσει τους επισκέπτες του.

Ο βυθός της Νισύρου είναι από τα λίγα μέρη στον κόσμο όπου μπορεί κανείς να καταδυθεί σε ενεργό ηφαίστειο και να κολυμπήσει ανάμεσα σε φυσαλίδες που βγαίνουν από τα έγκατα της γης. Ο βυθός στο νησί είναι εξαιρετικής ομορφιάς και κρύβει πολλά μυστικά, όπως ένα πολύ εντυπωσιακό ρήγμα από σεισμό, όπου συναντά κανείς σφουγγάρια, πολύχρωμα κοράλλια, ένα ναυάγιο ή μία περιοχή από όπου αναβλύζουν ζεστά νερά από το ηφαίστειο.

Η εξαιρετική ορατότητα που φτάνει και τα 40 μέτρα είναι ιδανική για να μπορέσετε να απολαύσετε μαγευτικά ηφαιστειογενή τοπία κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Υποθαλάσσια ρήγματα, σπηλιές, κρατήρες περιμένουν να εξερευνηθούν με αυτόνομη αλλά και με ελεύθερη κατάδυση.

Επίσης η εντυπωσιακή βιοποικιλότητα προκαλεί μεγάλες εκπλήξεις και συγκινήσεις. Στον βυθό της Νισύρου μπορεί να συναντήσει κανείς ατελείωτα λιβάδια Ποσειδωνίας, κοπάδια μεσογειακού μπαρακούντα, μαγιάτικα, χταπόδια, καβούρια ερημίτες, πολύχρωμα γυμνοβράγχια, ροφούς και ό,τι άλλο υπάρχει στη Μεσόγειο. Φωτογραφία από ΕΡΤnews.