Το νησί του κορυφαίου κινηματογραφικού μιούζικαλ, όλων των εποχών…

Ο τόπος μας

Στη λίστα με τους τουριστικούς προορισμούς που ταυτίστηκαν με διαχρονικές κινηματογραφικές επιτυχίες εντάχθηκε πρόσφατα η Σκόπελος. Το άρθρο δημοσιεύθηκε στη δημοφιλή ιστοσελίδα movieweb.com, την οποία κάθε μήνα επισκέπτονται επτά εκατομμύρια φίλοι της μεγάλης οθόνης.

Σύμφωνα με τον συντάκτη της λίστας, η Σκόπελος διακρίνεται στην τρίτη θέση για την «πρωταγωνιστική παρουσία» των μαγευτικών παραλιών της στο κορυφαίο κινηματογραφικό μιούζικαλ όλων των εποχών Mamma Mia. Το νησί είναι ο μοναδικός προορισμός από Ελλάδα και Ευρώπη που συμπεριλαμβάνεται στην προτεινόμενη κατάταξη. Όπως σημειώνεται στο άρθρο, “υπάρχουν πολλές ευκαιρίες στην οθόνη για να βιώσουμε την ομορφιά από την άνεση των καναπέδες μας”.

Επιπλέον, η λίστα περιλαμβάνει την Καλιφόρνια για την ταινία Point Break, τη Χαβάη για την παρουσία της σε τρεις ταινίες (Lilo & Stitch, Moanna και Forgeting Sarah Marshall), το Μαϊάμι για την ταινία Baywatch και την Ταϋλάνδη για την επιτυχία The Beach.

Είναι γεγονός ότι η Σκόπελος απέκτησε διεθνή αναγνωρισιμότητα, μέσω της ταινίας Mamma Mia. Στο νησί οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν την εμπειρία μέσα από θεματικά Mamma Mia tours και να νοιώσουν πρωταγωνιστές… Πολλοί επισκέπτες του νησιού ζητούν πληροφορίες σχετικά με τις τοποθεσίες όπου γυρίστηκε η ταινία.

Το μιούζικαλ σημείωσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία αποφέροντας 609,8 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Μέχρι και σήμερα είναι το μεγαλύτερο σε εισπράξεις μιούζικαλ όλων των εποχών. Έλαβε δύο υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα στις κατηγορίες Καλύτερη Ταινία – Κωμωδία/Μιούζικαλ και Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της Στριπ. Ο τίτλος της ταινίας προέρχεται από τη μεγάλη επιτυχία “Mamma Mia” των ABBA.

Mamma Mia! Here We Go Again (Mamma Mia! Here We Go Again) | Σινεμά | LiFO