Σας αρέσει να ψήνετε πολύ το κρέας; Με αυτό το βότανο θα προστατευτείτε από τις βλαβερές ουσίες

Διατροφή

Χρησιμοποιείται συχνά στη μαγειρική για να ενισχύσει την γεύση ενός πιάτου. Όμως θα πρέπει να μάθετε ότι εξαιρετικό  στις θρεπτικές ουσίες που περιέχει με σημαντικά οφέλη για την υγεία σας.

Ο λόγος για τον μαϊντανό, που περιέχει βιταμίνη Κ, βιταμίνη C και βιταμίνη Α, οι οποίες καλύπτουν ένα σημαντικό ποσοιστό των ημερήσιων αναγκών ενός ενήλικα.

Παράλληλα, ο μαϊντανός περιέχει υψηλές ποσότητες χλωροφύλλης, η οποία, όπως έχει αποδειχτεί από επιστημονικές έρευνες, μπλοκάρει τις καρκινογόνες επιδράσεις των ετεροκυκλικών αμινών, οι οποίες παράγονται κατά το ψήσιμο των τροφών σε υψηλή θερμοκρασία.

Επομένως, εάν έχετε την τάση να ψήνετε τις τροφές σας στη σχάρα και να τις “καρβουνίζετε” αρκετά, φροντίστε να τις συνδυάζετε με πράσινα λαχανικά για να “ακυρώσετε” αυτά τα αποτελέσματα. Οι επισήμονες θεωρούν ότι ο μαϊντανός κάνει το ψήσιμο πιο ασφαλές.