Οι τροφές που θα κάνουν πιο εύκολη τη ζωή σας για να κάψετε λίπος και να χάσετε βάρος…

Διατροφή

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι η απώλεια λίπους, που είναι και το ζητούμενο για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος, διατηρώντας τα επίπεδα νερού στο σώμα μας και τη μυϊκή μάζα, είναι μια σύνθετη διαδικασία. Και για να επιτευχθεί χρειάζεται και σωστή διατροφή και συστηματική άσκηση, αλλά και η κατανάλωση κάποιων τροφών που κάνουν την προσπάθεια αυτή λίγο πιο εύκολη.

Σύμφωνα με έρευνες επιστημόνων, οι καλύτερες τροφές και ροφήματα που καίνε γρήγορα το λίπος, είναι:

Πράσινο τσάι

Η τακτική κατανάλωση πράσινου τσαγιού βοηθά στην καύση του λίπους και έχει συνδεθεί με χαμηλότερο βάρος.

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Είναι πλούσια σε σίδηρο, ο οποίος βοηθά τη μεταφορά οξυγόνου στο σώμα. Η τακτική κατανάλωση πράσινης σαλάτας, σας βοηθά να αποδώσετε καλύτερα, να αυξήσετε τη μυϊκή μάζα και να κάψετε λίπος.

Μαύρη σοκολάτα

Τα αντιοξειδωτικά (φλαβονόλες) που περιέχονται στη μαύρη σοκολάτα παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της παχυσαρκίας και του διαβήτη τύπου 2. Παράλληλα ενισχύουν τη λειτουργία της καρδιάς, μειώνουν την πίεση, βελτιώνουν την ικανότητα συγκέντρωσης και περιορίζουν την όρεξη. Η κατανάλωση σοκολάτας, σε “λογικές” πάντα ποσότητες μπορεί να ενισχύσει την καρδιακή υγεία. Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως όσοι έτρωγαν καθημερινά μικρή ποσότητα μαύρης, κυρίως, σοκολάτας, (η ημερήσια κατανάλωση σοκολάτας ανερχόταν σε επτά γραμμάρια) είχαν 12% μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιαγγειακά νοσήματα.

Αυγά

Τα αυγά, ειδικά το ασπράδι, αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές πρωτεΐνης. Περιέχουν 9 από τα βασικά αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα σας για να είναι ακμαίο. Έχει αποδειχθεί επανειλημμένα ότι οι άνθρωποι που τρώνε αυγά για πρωινό νιώθουν χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μειώνουν την καθημερινή συνολική πρόσληψη θερμίδων στο σώμα τους και χάνουν κιλά.

Σαρδέλες

Οι σαρδέλες δεν είναι μόνο μια καλή πηγή άπαχης πρωτεΐνης και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, αλλά είναι εξαιρετικές για την καύση λίπους. Πλούσιες σε ασβέστιο, ενισχύουν τα οστά, ενώ παράλληλα η συχνή κατανάλωση σαρδελών φαίνεται πως ευνοεί τη μακροζωία.

Μούρα

Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες γι’ αυτό αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού. Ένα φλιτζάνι δίνει περίπου 84 θερμίδες. Είναι επίσης πλούσια σε αντιφλεγμονώδη αντιοξειδωτικά που βοηθούν την υγεία του ανοσοποιητικού.

Σπόροι chia

Είναι πλούσιοι σε αντιφλεγμονώδη λιπαρά, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες και βοηθούν στην παράταση του αισθήματος του κορεσμού. Μία κουταλιά της σούπας περιέχει 2.500 mg από ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, 4,5gr φυτικών ινών, 3gr πρωτεΐνης και πολλά θρεπτικά συστατικά. Μελέτες δείχνουν επίσης ότι σπόροι chia βοηθούν στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα.

Αβοκάντο

Συνδυάζουν τα καλά μονοακόρεστα λιπαρά και τις φυτικές ίνες, ενώ αποτελούν εξαιρετική πηγή καλίου, που βοηθά στην αντιμετώπιση της κατακράτησης των υγρών και του φουσκώματος.

Καυτερές πιπεριές

Οι καυτερές πιπεριές παίρνουν την γεύση τους από την καψαϊκίνη. Έχει διαπιστωθεί πως η κατανάλωση πικάντικων φαγητών μπορεί να μειώσει σημαντικά τις λιγούρες και την επιθυμία για τσιμπολόγημα. Επίσης βοηθούν στην πέψη.

Σύνολο επισκέψεων 2,877 , Σήμερα 1