Ίσως δεν το πιστέψετε… Και όμως βοηθούν στη μείωση του σακχάρου

Διατροφή

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής που περιλαμβάνει την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων και η καθιστική ζωή έχει μετατρέψει τον διαβήτη τύπου 2 σε παγκόσμια επιδημία.

Και όμως, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι περισσότερες περιπτώσεις διαβήτη τύπου 2  μπορούν να προληφθούν με σωστή διατροφή, καθώς παίζει βασικό ρόλο όταν πρόκειται για τη διαχείριση του διαβήτη. Όπως σημειώνουν διαβητολόγοι μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και χαμηλή σε λιπαρά και θερμίδες μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή επιπλοκών που σχετίζονται με τον διαβήτη τύπου 1 και τον διαβήτη τύπου 2.

Τρόφιμα όπως τα κρεμμύδια μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, καθώς περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα και ισχυρά αντιοξειδωτικά που μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε τον κίνδυνο πολλών παθήσεων υγείας.

Οι επιστήμονες αποκάλυψαν ότι το  κρεμμύδι μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα κατά 50% και θα μπορούσε να είναι μια πιθανή θεραπεία για τους διαβητικούς. Τα ευρήματα που παρουσιάστηκαν στο 97ο Ετήσιο Συνέδριο της Ενδοκρινικής Εταιρείας στο Σαν Ντιέγκο έδειξαν ότι το εκχύλισμα κρεμμυδιού μπορεί να μειώσει σημαντικά τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και τα επίπεδα ολικής χοληστερόλης, όταν χορηγείται με αντιδιαβητικά φάρμακα που περιέχουν το δραστικό συστατικό μετφορμίνη.

Τα κρεμμύδια περιέχουν υψηλές ποσότητες φυτικών ινών, σιδήρου, καλίου, βιταμίνης C και διαφόρων απαραίτητων μικροθρεπτικών συστατικών που προάγουν την υγεία με διάφορους τρόπους. Η κουερσετίνη, ένα φλαβονοειδές αντιοξειδωτικό που συγκεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στα κρεμμύδια, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα συμπτώματα του διαβήτη. Κατά συνέπεια η προσθήκη κρεμμυδιών στην καθημερινή σας διατροφή μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη διατήρηση του ελέγχου του σακχάρου στο αίμα.

Σύνολο επισκέψεων 2,892 , Σήμερα 1