Γιατί σήμερα πρέπει να φάτε αβγά… Όπως και να είναι… μάτια, ομελέτα, σφιχτά, μελάτα ή ποσέ! Μην χάσετε το βίντεο

VIDEO Διατροφή

Οι λάτρεις των αυγών σε όλο τον κόσμο σήμερα γιορτάζουν…

Σήμερα είναι Παγκόσμια Ημέρα Αβγού και γιορτάζεται κάθε δεύτερη Παρασκευή του Οκτωβρίου και είναι μια ευκαιρία για να τιμήσουμε τη μοναδική συνεισφορά των αυγών στην διατροφή δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Η διατροφική αξία του αυγού είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς προσφέρει στον οργανισμό συνδυασμένα 13 βασικές βιταμίνες και μέταλλα, καθώς και 6 γραμμάρια πρωτεΐνης, ποσότητες που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τις καταναλώνουμε μεμονωμένα σε επαρκείς ποσότητες, αν και είναι απαραίτητα στοιχεία μίας ισορροπημένης δίαιτας. Γι’ αυτό η κατανάλωση αυγών είναι το τέλειο «πακέτο» υγιεινής διατροφής για άτομα κάθε ηλικίας.

Ειδικά για τα βρέφη και τα μικρά παιδιά, που περισσότερα από τα μισά (56%) παγκοσμίως έχουν έλλειψη σε βασικά μικροθρεπτικά συστατικά όπως σίδηρο, βιταμίνη Α και ψευδάργυρο, τα αυγά ως σταθερό και βασικό κομμάτι της διατροφής τους μπορούν να βοηθήσουν να καλυφθούν αυτά τα διατροφικά κενά και να προωθηθεί η υγιής ανάπτυξη τους, καθώς περιέχουν όλα αυτά τα ζωτικά θρεπτικά συστατικά!

Ημέρα σήμερα για αβγά μάτια, ομελέτα, σφιχτά, μελάτα ή ποσέ! Όπως και να τα κάνετε, δεν παύει να είναι το πιο διάσημο και διαχρονικό φαγητό του ελληνικού σινεμά.

Βλέπουμε σκηνές της Finos Film από τις ταινίες «Διακοπές στο Βιετνάμ», «Δεσποινίς Διευθυντής», «Μαριχουάνα Στοπ», «Η Γυναίκα μου Τρελλάθηκε», «Οι Κληρονόμοι», «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός», «Μια Τρελλή Τρελλή Σαραντάρα», «Οι Βάσεις και η Βασούλα», «Ιστορία μιας Ζωής», «Ο Θησαυρός του Μακαρίτη», «Ο Ξυπόλητος Πρίγκηψ», «Ένας Ξένοιαστος Παλαβιάρης», «Έλα στο Θείο» και «Η Νύφη το’Σκασε».