Ετοιμάζονται για τη μεγάλη απόφαση… το πρώτο πέταγμα!

Μία εικόνα... μία αλήθεια

Αυτή την εποχή κάποιες φατσούλες κοιτάνε με περιέργεια έξω από τη φωλιά τους και ετοιμάζονται να πάρουν τη μεγάλη απόφαση για το πρώτο πέταγμα!
Για κάποια μικρά, το πρώτο πέταγμα δεν θα είναι απόλυτα επιτυχές, οπότε είναι πιθανό να βρεθεί κάποιο νεοσσό στο έδαφος που να δείχνει φαινομενικά εγκαταλελειμμένο. Προσοχή όμως! Δεν χρειάζονται όλα τα μωρά τη βοήθειά μας.

Αν ο νεοσσός που βρήκατε δεν έχει κάποιο εμφανές πρόβλημα, μην τον απομακρύνετε από την περιοχή: τοποθετήστε τον σε κάποιο ψηλό, ασφαλές, σημείο κοντά στη φωλιά του (και τη θέση όπου τον βρήκατε), όπου οι γονείς του θα τον βρουν και θα συνεχίσουν να τον φροντίζουν, όπως μόνο εκείνοι ξέρουν…

Το κιρκινέζι, όπως αυτά τα δύο μηκρά της φωτογραφίας είναι είδος γνήσιου γερακιού. Οι αγρότες, γνωρίζοντας τη μεγάλη του συμβολή στην ακριδοθηρία και την προστασία που προσφέρει με αυτό τον τρόπο στα σπαρτά, το γνωρίζουν και το προστατεύουν. Φωτογραφία του Νίκου Κούτρα, με νεαρά Κιρκινέζια που αναδημοσιεύεται από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.