Της άλλαξαν το όνομα για να μην την αναγνωρίσει ο πατέρας της… Βίντεο

Ιστορίες ζωής... Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα, στις 5 Φεβρουαρίου του 2014, πέθανε η τραγουδίστρια Ευγενία Βραχνού, καλλιτεχνικά γνωστή ως Τζένη Βάνου… Διακρίθηκε για τη χαρακτηριστική φωνή της, για αρκετές δεκαετίες στο ελαφρό και λαϊκό τραγούδι.

Το όνομά της το άλλαξε ο Γεράσιμος Λαβράνος για να μην την αναγνωρίσει ο πατέρας της, καθώς ήταν κάθετα αντίθετος στην απόφασή της να ασχοληθεί με το τραγούδι. Οι γονείς της χώρισαν, αφού η μητέρα της θέλησε να ακολουθήσει έναν άλλον άνδρα. Γι’ αυτόν το λόγο και της απαγορεύθηκε να βλέπει την κόρη της. Σπουδαίο ρόλο στη ζωή της Τζένης Βάνου έπαιξε η γιαγιά της.

Αρχικά σκόπευε να σπουδάσει στη Φυσικομαθηματική Σχολή, αλλά μετά τη γνωριμία της με τον συνθέτη Μίμη Πλέσσα, τον οποίο θεωρούσε μέντορά της, έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1955, ως τραγουδίστρια ελαφράς ορχήστρας, στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ.

Μεγάλες και διαχρονικές επιτυχίες, που σφράγισε με τις κορυφαίες ερμηνείες της, έγιναν πολλά τραγούδια της όπως τα: “Αν είναι η αγάπη αμαρτία”, “Σε βλέπω στο ποτήρι μου, “Αγόρι μου”, “Χίλιες βραδιές”, ”Οι αμαρτίες μου”, “Έρωτά μου ανεπανάληπτε” και πολλά ακόμη…

Από το αρχείο της ΕΡΤ σας παρουσιάζουμε απόσπασμα από συνέντευξή της στην εκπομπή Παρασκήνιο και τον Δημήτρη Γκιώνη το 1979.