Ένας τόπος σαν παραμύθι. Και από τον καταρράκτη αναδύονται… νεράιδες. Εκπληκτικό βίντεο

Ο τόπος μας

Αυτό το μέρος μοιάζει σαν να έχει ξεπηδήσει από τις σελίδες ενός παραμυθιού. Το σκηνικό που απλώνεται μπροστά στα μάτια όσων θα βρεθούν στο πέτρινο γεφύρι της Παλαιοκαρυάς στα Τρίκαλα, με τους δύο τεχνητούς καταρράκτες, είναι απλά μαγευτικό και υπέροχο.

Το επιβλητικό μονότοξο γεφύρι δεσπόζει σε ένα στένωμα, περίπου μισό χιλιόμετρο από την Κάτω Παλαιοκαρυά. Δύο φράγματα που κατασκευάστηκαν το 1970 σχηματίζουν δύο τεχνητούς καταρράκτες, που δίνουν μια ξεχωριστή πινελιά στην μαγευτική εικόνα.

Το πέτρινο γεφύρι της Παλαιοκαρυάς χρονολογείται από το 16ο αιώνα - CNN.gr

Η κατασκευή του πέτρινου τοξοτού γεφυριού τοποθετείται γύρω στα 1.500 και έχει μήκος 26 μέτρα, ενώ οι εντυπωσιακοί καταρράκτες φτάνουν τα 12 και τα 2 μέτρα αντίστοιχα. Ο μικρός ποταμός Παλαιοκαρίτης που διαρρέει την χαράδρα – η οποία ονομάζεται και Γκρόπα- ξεκινά από το βουνό Γκρόπα και καταλήγει στον Πορταϊκό. Η δε, Παλαιοκαρυά χτισμένη στα 730 μέτρα, στην κοιλάδα του Πορταϊκού, είναι ένα μικρό χωριό, που απέχει 35 χλμ από την πόλη των Τρικάλων.

Για το συγκεκριμένο γεφύρι υπάρχει και ο μύθος με τις αναδυόμενες νεράιδες. Είναι τέτοια η φυσική ομορφιά του τοπίου που η παράδοση – μύθος θέλει να ξεπροβάλλουν νεράιδες μέσα από τον καταρράκτη και να μαγεύουν τους επισκέπτες.

Δείτε το βίντεο από την ομάδα up stories