Σπουδαία ανακάλυψη… Στο φως 100 σαρκοφάγοι. Είναι, μόλις, το 1% όσων ακόμη είναι θαμμένοι. Εικόνες

Πολιτισμός

Η Αίγυπτος παρουσίασε σήμερα τη μεγαλύτερη αρχαιολογική της ανακάλυψη, για το έτος 2020, φέρνοντας στο φως μία μοναδική συλλογή 100 άθικτων σαρκοφάγων της 26ης Δυναστείας, που ανακαλύφθηκαν στην Νεκρόπολη της Σακκάρα, και χρονολογούνται εδώ και τουλάχιστον 2.600 χρόνια.

Ο Υπουργός Αρχαιοτήτων Χάλιντ Ελ Ανάνι επισήμανε ότι “ούτε το 1% όσων βρίσκονται θαμμένα στην περιοχή δεν είναι αυτά που παρουσιάζουμε σήμερα», προσθέτοντας ότι σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα αποτελέσματα ανασκαφών, με μία από τις σημαντικότερες να ακολουθεί τις επόμενες ημέρες, χωρίς να αποκαλύψει ποιά θα είναι…

sarophanx-7

Να σημειωθεί ότι η συλλογή των σαρκοφάγων ανακαλύφθηκε σφραγισμένη, σε βάθος 12 μέτρων. Οι σαρκοφάγοι χρονολογούνται τουλάχιστον 2.500 χρόνια, γι’ αυτό και διατηρούνται σε εξαιρετική κατάσταση και σε εξίσου καλή κατάσταση βρίσκονται τα χρώματά τους, όπως τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων Μουστάφα Ουαζίρι.

Οι σαρκοφάγοι αναμένεται να εκτεθούν στο Μεγάλο Αρχαιολογικό Μουσείο των Πυραμίδων στη Γκίζα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Καΐρου στην πλατεία Ταχρίρ και στο Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού.

Νέο συναρπαστικό εύρημα στη νεκρόπολη της Σακκάρα: Στο «φως» δεκάδες  σφραγισμένες σαρκοφάγοι - CNN.gr

Νέο συναρπαστικό εύρημα στη νεκρόπολη της Σακκάρα: Στο «φως» δεκάδες  σφραγισμένες σαρκοφάγοι - CNN.gr

Σύνολο επισκέψεων 330 , Σήμερα 1