Αυτό το μέρος λατρεύουν οι γυναίκες… Ουρές σχηματίζουν για να κολυμπήσουν στα νερά… Εκπληκτικό βίντεο

Ο τόπος μας Περιβάλλον

Είναι γνωστό ότι για την ωραία Ελένη μέχρι και πόλεμος έγινε… Ποιο, ίσως, να είναι το μυστικό της ομορφιάς της;  Μάλλον η πρόσφατα ανακηρυγμένη και ως ιαματική πηγή στην περιοχή που φέρει και το όνομα της. Και αναφερόμαστε στα Λουτρά Ωραίας Ελένης στην Κορινθία.

Μια τοποθεσία βγαλμένη από τα παραμύθια μέσα στο πράσινο και με ιαματικά νερά που αναβλύζουν μέσα από το βουνό. Οι πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι οι θεραπευτικές ιδιότητες της πηγής είναι ευεργετικές τόσο για γυναικολογικές παθήσεις όσο και για την σφριγηλότατη και ευεξία της γυναικείας επιδερμίδας.

Οι κάτοικοι της περιοχής γνωρίζουν εδώ και πολλά χρόνια της θεραπευτικές και ευεργετικές ιδιότητες της πηγής και δεν είναι τυχαίο πως θα συναντήσετε στο σημείο πολλές γυναίκες διαφόρων ηλικιών να απολαμβάνουν τα ομολογουμένως κρύα νερά της πηγής. Εάν την επισκεφθείτε θα δείτε πολλές γυναίκες να στέκονται στην ουρά προκειμένου να κάτσουν κάτω από ένα βράχο.

Ιαματική Φυσική Πηγή Λουτρών Ωραίας Ελένης - Korinthiaguide.com

 

Αυτό συμβαίνει γιατί στο συγκεκριμένο σημείο απολαμβάνουν ένα από τα ωραιότερα αλλά και ισχυρότερα φυσικά υδρομασάζ. Ο φυσικός πόρος έχει θερμοκρασία 20,1 βαθμούς Κελσίου, η παροχή νερού των πηγών είναι 100 κυβικά ανά ώρα και χαρακτηρίζεται και ταυτοποιείται ως υπερτονικό, χλωριονατριούχο, ασβεστούχο, οξυανθρακικό, στροντιούχο, βρωμιούχο, βοριούχο, αλκαλικό, υπόθερμο ιαματικό νερό.

Το νερό των πηγών της Ωραίας Ελένης μπορεί να χρησιμοποιείται για λουτροθεραπεία και ενδείκνυται για νοσήματα μυοσκελετικού και νευρικού συστήματος, για νοσήματα περιφερικού αγγειακού συστήματος, καθώς και για δερματικές και γυναικολογικές παθήσεις. Ταυτόχρονα το νερό των ιαματικών πηγών αντενδείκνυται για μεταδοτικά νοσήματα, συστηματικά και κακοήθη νοσήματα, αλλά και για ηπατική και νεφρική ανεπάρκεια.

 Δείτε ένα ωραίο βίντεο από την ομάδα up stories

Σύνολο επισκέψεων 1,446 , Σήμερα 2