Η άσκηση δεν φτιάχνει μόνο το σώμα. Το σημαντικό είναι ότι σας προστατεύει από αυτούς τους κινδύνους

Υγεία

Είναι σαφές ότι οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα, σε τακτική βάση, δεν είναι μόνο για να φτιάξετε ένα ωραίο σώμα… Είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους, για να φροντίζετε την υγεία σας.

Επιστήμονες επεξεργάστηκαν σειρά μελετών και διαπίστωσαν ότι η τακτική σωματική δραστηριότητα ενισχύει το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνει τον κίνδυνο να αρρωστήσει κάποιος και να πεθάνει από μολυσματικές ασθένειες κατά περισσότερο από 33% και αυξάνει σημαντικά την αποτελεσματικότητα των εκστρατειών εμβολιασμού.

Η μελέτη εξέτασε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία που σχετίζονται με την επίδραση της σωματικής δραστηριότητας στον κίνδυνο ασθένειας, όπως η πνευμονία. Σε έξι μελέτες συμμετείχαν πάνω από μισό εκατομμύριο άτομα με σωματική δραστηριότητα τουλάχιστον 30 λεπτά, πέντε ημέρες την εβδομάδα. Το συμπέρασμα ήταν ότι η άσκηση μειώνει τον κίνδυνο ασθένειας και θανάτου από μολυσματικές ασθένειες κατά 37%.

Οι ερευνητές βρήκαν αξιόπιστες ενδείξεις ότι η τακτική σωματική δραστηριότητα ενισχύει το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα. Σε 35 ανεξάρτητες τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές, η τακτική φυσική δραστηριότητα οδήγησε σε αυξημένα επίπεδα του αντισώματος ανοσοσφαιρίνης IgA. Αυτό το αντίσωμα επικαλύπτει τη βλεννογόνο μεμβράνη των πνευμόνων και άλλα μέρη του σώματός μας, όπου μπορούν να εισέλθουν ιοί και βακτήρια.

Η τακτική φυσική δραστηριότητα αυξάνει επίσης τον αριθμό των κυττάρων CD4 + T, τα οποία είναι υπεύθυνα για την προειδοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος σε μια μικροβιακή επίθεση και τη ρύθμιση της απόκρισης της.

Υπάρχουν τρεις μηχανισμοί που καθιστούν τη σωματική δραστηριότητα αποτελεσματική κατά των μολυσματικών ασθενειών:

Πρώτον, προστατεύει από παράγοντες κινδύνου σοβαρής και θανατηφόρας λοίμωξης. Τα ενεργά άτομα είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν παχυσαρκία, διαβήτη, αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις. Επίσης, η σωματική δραστηριότητα μειώνει το άγχος και τη χρόνια φλεγμονή, μειώνοντας την πιθανότητα ανεπιθύμητων και θανατηφόρων λοιμώξεων. Οι περισσότεροι θάνατοι από COVID-19 και η πνευμονία οφείλονται σε ανεξέλεγκτη φλεγμονώδη απόκριση. Τέλος, το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι ισχυρότερο εάν είμαστε σωματικά ενεργοί.

Σύνολο επισκέψεων 2,383 , Σήμερα 1