Τα πιο μολυσμένα φρούτα ήταν τα βατόμουρα (51%), τα ροδάκινα (45%), οι φράουλες (38%), τα κεράσια (35%) και τα βερίκοκα (35%) ενώ, όσον αφορά στα λαχανικά, το σέλινο (50%), και το λάχανο (31%) διαπιστώθηκε πως περιείχαν τις μεγαλύτερες ποσότητες τοξικών ουσιών.
Συνολικά, με βάση την ανάλυση σχεδόν 100.000 φρούτων στην Ευρώπη, καταγράφηκε αύξηση της τάξεως του 53% στις μολυσμένες ουσίες οι οποίες συνδέονται με τα πιο επικίνδυνα φυτοφάρμακα, σε διάστημα εννέα ετών. Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους καταναλωτές να αγοράζουν μόνο βιολογικά φρούτα αυτό το καλοκαίρι.