Ένας τόπος… απόλαυση. Δείτε στο βίντεο μοναδικές στιγμές

Περιβάλλον

Το Δέλτα του Έβρου είναι ένα από τα πιο σημαντικά υγροτοπικά συστήματα της χώρας μας! Ένας τόπος που σφύζει από ζωή, φημισμένος για τα σπάνια είδη πουλιών που φιλοξενεί.

Τα Φοινικόπτερα είναι από τα πιο εντυπωσιακά πουλιά που μπορεί να συναντήσει κάποιος σε αυτήν την υγροτοπική περιοχή. Μέσα στον χειμώνα αυτά τα εντυπωσιακά πουλιά κυριαρχούν στο Δέλτα και δημιουργούν εικόνες που μόνο εδώ μπορεί κάποιος να συναντήσει. Τρανή απόδειξη το βίντεο που ακολουθεί.

Πρόκειται για μοναδικές στιγμές απαράμιλλης ομορφιάς που μπορούν να απολαύσουν όσοι επισκέπτονται το Δέλτα του Έβρου, τον παγκοσμίου ενδιαφέροντος βιότοπο με τα σπάνια είδη πουλιών. Για το λόγο αυτό είναι και αγαπημένος προορισμός για φωτογράφους άγριας ζωής που βρίσκουν εκεί εξαιρετικές ευκαιρίες για συναντήσεις με τους φτερωτούς κατοίκους του.

Ο υγρότοπος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τη μετανάστευση, καθώς και για τη διαχείμαση των πουλιών. Μάλιστα, είναι η πιο σημαντική περιοχή στην Ελλάδα για τις χήνες και τους κύκνους. Χαρακτηριστικά είδη της περιοχής είναι ο νανόκυκνος, ο στικταετός, ο βασιλαετός, η αγκαθοκαλημάνα, η καστανόπαπια και η νανόχηνα.

Δείτε το βίντεο από Δέλτα Έβρου