Έρχεται ο τουρισμός… του στομαχιού. Τα σχέδια που έχουν στην Πελοπόννησο

Διατροφή

Είναι διαπιστωμένο ότι η γαστρονομία αποτελεί ένα από τα βασικά κριτήρια επιλογής ενός τουριστικού προορισμού. Μάλιστα σε ποσοστό πάνω από 44% οι επισκέπτες κατευθύνουν τις δαπάνες προς τις γαστρονομικές εμπειρίες.

Γι αυτό στην Πελοπόννησο σκέφτηκαν να αναπτύξουν τον γαστρονομικό τουρισμό… Οι τοπικοί φορείς, με βάση τη δυναμική που αναπτύσσεται, αλλά και τη νέα στρατηγική που διαμορφώνουν, η Πελοπόννησος είναι εφικτό, τα προσεχή χρόνια, να βρεθεί στην κορυφή της βαριάς βιομηχανίας της χώρας, όπως εκτιμούν.

Με αιχμή του δόρατος την απαράμιλλή γαστρονομία του τόπου, η φύση, η ιστορία και ο πολιτισμός συνθέτουν μία παλέτα επιλογών που μπορούν να οδηγήσουν τον επισκέπτη σε αξέχαστες βιωματικές εμπειρίες. Τα βότανα, το λάδι, το κρασί, το μέλι, η τρούφα, τα τυριά, τα φρούτα, τα λαχανικά στον τόπο τους, αποτελούν τα οχήματα για ένα ονειρικό ταξίδι στην πελοποννησιακή γη, που συνδυάζει με μαγικό τρόπο τα χωριά, τα βουνά, τις λίμνες, τα ποτάμια και τις θάλασσες, όπου φιλοξενούνται το 60% των μύθων και των μνημείων της ελληνικής αρχαιότητας.

Τα προσεχή χρόνια η Πελοπόννησος εκτιμάται ότι θα έχει τον πρώτο ρόλο στην τουριστική ανάπτυξη της πατρίδος μας. Προσφέρει ένα είδος τουρισμού διαφορετικό. Έναν τουρισμό της οικολογίας, των ανθρώπινων σχέσεων, της τοπικής κουλτούρας, του πολιτισμού και των τοπικών γεύσεων. Ο σκοπός της περιφέρειας είναι να προβάλει τον τόπο με αυτόν τον άλλου τύπου τουρισμό. Να προτάξει τις γεύσεις και τα αγροτικά προϊόντα, καθώς στην Πελοπόννησο παράγονται όλα τα αγαθά της μεσογειακής διατροφής.

Σύνολο επισκέψεων 2,579 , Σήμερα 1