Εδώ έχουν τον τρόπο να “σπάσουν” τα μέτρα και να γιορτάσουν τις απόκριες…

Ο τόπος μας

Το νησί της Σκύρου εκτιμά ότι θα προσελκύσει μεγάλο αριθμό επισκεπτών με αφορμή το τριήμερο της Αποκριάς, καθώς φαίνεται πως καθιερώνεται ως ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς.

Μάλιστα ποντάρουν στο γεγονός ότι, σε αντίθεση με άλλους προορισμούς, η παραδοσιακή Σκυριανή Αποκριά δεν περιλαμβάνει μεγάλες, οργανωμένες καρναβαλικές εκδηλώσεις, αλλά μεμονωμένα πολιτιστικά δρώμενα τα οποία στηρίζονται στα έθιμα και τις παραδόσεις του νησιού και δεν παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού.

Ήδη οι κρατήσεις στα καταλύματα του νησιού είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Βασικό χαρακτηριστικό της σκυριανής Αποκριάς αποτελεί το έθιμο του Γέρου και της Κορέλας, που έχει διονυσιακή προέλευση και συνδέεται με τις αρχαίες γιορτές της γονιμότητας και την υποδοχή της άνοιξης. Κάθε χρόνο, το έθιμο ξεκινά με την έναρξη του Τριωδίου και επαναλαμβάνεται κάθε Σαββατοκύριακο, για περίπου ένα μήνα, με αποκορύφωμα το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς, όταν τα σοκάκια της πόλης της Σκύρου αντηχούν από τους ήχους των κουδουνιών, ενώ στο Κάστρο του νησιού πραγματοποιείται ο περίφημος «Χορός των Γέρων».

Την Καθαρά Δευτέρα πραγματοποιείται το έθιμο της «Τράτας» που παραπέμπει απευθείας σε αριστοφανικό έθιμο της ναυτικής ζωής με έμμετρη απαγγελία σατιρικών στίχων για την επικαιρότητα και κορυφώνεται με τον μυσταγωγικό χορό όλων των κατοίκων του νησιού, με παραδοσιακές τοπικές ενδυμασίες στην κεντρική πλατεία.

Πλημμύρισε» από κόσμο τις Απόκριες η Σκύρος – Πληρότητα 99%! | ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Σύνολο επισκέψεων 2,675 , Σήμερα 1