Ερωτευόταν από 6 ετών… Από τους μεγαλύτερους ζεν πρεμιέ

Ιστορίες ζωής...

Ο Δημήτρης Χορν, εκτός από ταλαντούχος ηθοποιός,  ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ζεν πρεμιέ που πέρασαν ποτέ από τον ελληνικό κινηματογράφο.

Όπως ο ίδιος είχε εξομολογηθεί… ερωτευόταν από μικρό παιδί. «Aπό τα έξι χρόνια μου και μετά δεν μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου να μην είναι ερωτευμένος, δηλαδή συγκινημένος με κάποιο πρόσωπο. Θα ‘λεγα πως ήμουν ερωτευμένος με τον έρωτα. Eνώ δηλαδή ήμουν ένα πολύ κεφάτο παιδί, ξαφνικά, μελαγχολούσα φοβερά κι έγραφα θλιμμένα ποιήματα. Mε μελαγχολούσαν αυτοί οι έρωτες… Ή η ζωή».

Η πρώτη του γυναίκα ήταν η Ρίτα Φιλίππου. Κόρη αστικής οικογένειας επιπλοποιών της εποχής. «Η Ρίτα δεν ζήλευε, δεν με έλεγχε καθόλου, δεν με ρωτούσε, που πήγες, τι έκανες, με ποιον μιλάς. Την απατούσα και της το έλεγα», έλεγε ο Χορν. Εμειναν δέκα χρόνια μαζί και χώρισαν λόγω της Λαμπέτη.

Η σχέση του με την Έλλη Λαμπέτη θα κρατήσει για τα επόμενα 7 χρόνια. Η σχέση τους ήταν γεμάτη συγκρούσεις. Κάποτε η Λαμπέτη είχε πει ότι «όταν χωρίσαμε και δεν τρωγόμασταν τον αγαπούσα περισσότερο”. Από την πλευρά του ο Χορν έλεγε για την Λαμπέτρη ότι “ως γυναίκα ήταν αφόρητα ζηλιάρα. Δεν τολμούσα ούτε βλέμμα να ρίξω σε άλλη γυναίκα. Γινόταν χαλασμός”.

Όμως, η όμορφη Άννα Γουλανδρή, έγινε η δεύτερη σύζυγος του μεγάλου ηθοποιού. Ήταν κόρη του Νικόλα Γουλανδρή, της γνωστής εφοπλιστικής οικογενείας. Την αγάπησε και τον αγάπησε πολύ.  Έζησαν μαζί μέχρι τον θάνατο της το 1988.